Slavný režisér Park Chan-wook se proslavil především díky své filmové trilogii o pomstě, do níž spadají tituly Má je pomsta (2002), Old Boy (2003) a Nebohá paní Pomsta (2005). Letos jsme se od něho také na službě Max dočkali americké série Sympatizant, ve které si zahráli Hoa Xuande a Robert Downey Jr. Co dalšího ale talentovaný jihokorejský filmař připravuje?

Zdá se, že jeho dalším celovečerákem bude filmová adaptace, kterou chtěl režisér natočit už léta. Park Chan-wook chystá zfilmovat knihu The Ax, kterou v roce 2005, napsal Donald E. Westlake.

Příběh by se tak měl zaměřit na chlapíka jméno Bruno, který pracoval jako manažer v papírně. Jednoho dne ale dostane padáka, což však bude vnímat jako příležitost najít si něco lepšího. Po dvou letech hledání srovnatelné pozice se ale optimismus mění v zoufalství. Jeho žena Marlene má dvě zaměstnání a jejich manželství se zhoršuje. Bruno následně vymyslí dost troufalý plán. Aby mohl získat vysněnou pozici, bude muset identifikovat a odstranit konkurenci. To znamená ostatní uchazeče, aby mohl zůstat jedinou kvalifikovanou osobou. A slovem „odstranit“ myslíme zabít. 

Natáčení by mělo začít někdy během příštího měsíce, přičemž jednou z hlavních hvězd by se měl stát Lee Byung-hun. Ten už se ostatně proslavil i v Hollywoodu, zahrál si například v titulech jako G. I. Joe (2009), Terminator Genisys (2015) nebo remake Sedmi statečných (2016), taktéž se objevil ve veleúspěšném netflixovém seriálu Hra na oliheň (2021). S Chan-wookem už v minulosti pracoval na filmu Pohraniční pásmo (2000).

Dále se v chystaném snímku objeví herci jako Cha Seung Won, Park Hee Soon, Yoon Ga Yi a Son Ye Jin.

Jednu filmovou adaptaci zmíněné knihy už každopádně na světě máme, tou je snímek Sekera (2005), který natočil řecký filmař Costa-Gavras.

Zatím není známo, kdy přesně se nové verze dočkáme, ale odhadem by to mohlo být někdy během druhé poloviny příštího roku. Posledním filmem slavného režiséra byl mysteriózní thriller Podezřelá (2022), který byl nominován na Zlatý glób v kategorii Nejlepší cizojazyčný film.