Tak nakonec i do našich kin se podívá chystané drama The Apprentice: Příběh Trumpa, které si posvítí na mladší léta známého podnikatele a bývalého prezidenta Spojených států. Film měl dlouhou dobu problém najít distributora v USA. A to nejenom z toho důvodu, že kvůli němu byli rozlícení lidé z Trumpovy volební kampaně. O hlavních kontroverzích, kterým film čelil, jsme již psali zde. Nyní zde konečně máme i oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Snímek by se tak měl zaměřit nejenom na to, kterak se Donald Trump (Sebastian Stan) dostal k moci, ale především si posvítí na jeho vztah s vlivným pravicovým právníkem Royem Cohnem (Jeremy Strong) během 70. a 80. let, stejně tak se zaměří na další důležité postavy v Trumpově životě. V traileru se několikrát mihne i československá rodačka Ivana (Marie Bakalová), se kterou ve filmu bude i jedna obzvlášť kontroverzní scéna se znásilněním.

I přestože některé sekvence slavného podnikatele nevykreslují v příliš dobrém světle, údajně nemá jít o vyloženě „proti trumpovský“ film. Snímek podle všeho jasně vyzdvihuje jeho úspěchy a snaží se, aby s ním diváci sympatizovali. Trochu to připomíná Scorseseho tvorbu. Teď už jen, aby to bylo podobně kvalitní. 

O režii se postaral íránský filmař Ali Abbasi, který dále natočil filmy jako Tina a Vore (2018) a Svatý pavouk (2022), natočil i pár epizod z první řady The Last of Us (2023). Scénář sepsal Gabriel Sherman (Nejsilnější hlas).

Dále se ve snímku objeví herci jako Martin Donovan, Emily Mitchell, Patch Darragh, Stuart Hughes, Michael Hough, Joe Pingue a další.

V českých kinech od 31. 10. 2024.