S nadcházejícím filmem Uncharted, o kterém se mluví už bezmála několik let, je to těžké. Kdybychom tu vypisovali všechny případy, kdy se změnil režisér nebo došlo k nějakému odkladu, asi bychom tu byli do Vánoc.

V aktuální chvíli je vydání naplánováno na 8. října příštího roku. Takže uvidíme, jestli se tentokrát zadaří. K odložení v důsledku pandemie koronaviru došlo už jednou, může k němu dojít i podruhé. To se ještě uvidí.

V samotném filmu si přitom má v roli Nathana Draka zahrát Tom Holland a v roli Victora Sullivana - Sullyho - Mark Wahlberg. Herec herního Nathana, Nolan North, si ovšem osobně nedokáže Wahlberga v roli Sullyho představit a mnohem více se těší na chystaný seriál The Last of Us od HBO, zejména proto, že půjde o epizodický seriál místo dvouhodinového filmu. Troy Baker, který naopak v herním The Last of Us hraje Joela, si zase myslí, že film Uncharted snad ani nakonec nevznikne.

Oba herci se o svoje názory podělili na svém YouTube kanále Retro Replay.

Myslím, že je to vzrušující,” začal Nolan North. „Těším se na [The Last of Us] víc, abych pravdu řekl, než na Uncharted, protože… Mám Marka Wahlberga rád, ale prostě ho nevidím jako Sullyho. To prostě není Sully.

Podle mě na ten film nedojde vůbec,” dodal Troy Baker, spíše trochu posměšným tónem.

Nolan North si přitom také myslí - což Troy Baker sekunduje - že seriál je lepší médium pro podobnou adaptaci než film. Tak či onak, pravdou zatím zůstává, že má seriál The Last of Us přeci jenom lepší předpoklady než film Uncharted. Zatímco právě u Uncharted zůstal málokdo permanentně, na seriálu The Last of Us pracuje kreativní ředitel herní předlohy Neil Druckmann, tvůrce úspěšného seriálu Černobyl Craig Mazin a k projektu se přidal i Gustavo Santaolalla, skladatel hudby herního The Last of Us.

Je ovšem pravda, že již dříve bylo řečeno, že k natáčení seriálu dojde až po vydání The Last of Us: Part II, které bylo nedávno odloženo na neurčito. Takže do jisté míry se odkladu dočkal právě i tento seriál.