V minulém roce společnost Sony založila divizi PlayStation Productions, která se má starat o filmové, seriálové a další adaptace známých značek PlayStationu. Jako první byl oznámen seriál na motivy Twisted Metalu a současně je připravován film Uncharted, který má premiéru v příštím roce. Dnes jsme se dozvěděli, že dalším seriálem bude adaptace akčního thrilleru The Last of Us od Naughty Dog. Seriál pokryje příběh prvního dílu.

Na televizním seriálu The Last of Us se podílí Sony, PlayStation Productions a HBO. Pro fanoušky dobrodružství Joela a Ellie je potěšující, že do všeho je zapojen Neil Druckmann, scénárista a kreativní ředitel hry The Last of Us. Zajímavou posilou je také Craig Mazin, tvůrce úspěšného seriálu Černobyl na HBO. Mazin je podle všeho fanouškem videoher, Druckmanna nazval nejlepším scénáristou, jenž pracuje na videohrách, a The Last of Us je jeho magnum opus. Jak jste jistě pochopili, tato dvojice napíše scénář.

„Mít šanci přizpůsobit toto dechberoucí umělecké dílo je můj sen po celá léta, a jsem poctěn, že to je ve spolupráci s Neilem,“ neskrýval nadšení Craig Mazin. Druckmann dodal, že byl pozitivně překvapen přístupem Craiga a těší ho, jak chápe The Last of Us.

Výkonným producentem seriálu bude Evan Wells, prezident Naughty Dog, po boku Carolyn Strauss.

Závěrem jsme se ještě dozvěděli, že v PlayStation Productions toho mají v plánu mnohem víc, The Last of Us je pouze začátek.

Na datum premiéry a další detaily o seriálu The Last of Us od HBO si musíme počkat.

The Last of Us vyšlo v roce 2013 na PlayStation 3, aby se poté dostalo na PS4. V současné době je ve vývoji The Last of Us Part II, vyjde 29. 5. 2020 na PS4 s českými titulky a hlavním hrdinou bude Ellie, zatímco v jedničce to byl Joel.