Už jen několik dní nás dělí od premiéry nového animovaného seriálu Netflixu jménem Terminator Zero, ve kterém se budou hrdinové opět snažit zabránit Dni zúčtování. Streamovací platforma se nedávno pochlubila dalším trailerem, který má jasně dokázat, že o žádné dětské pokoukání rozhodně nepůjde. Podívat se na něj můžete výše.

Nejnovější upoutávka nám toho o příběhu nim moc nového neodhalí, především se zaměřuje na krvavé řádění robotických poskoků Skynetu, který se chystá lidstvo vyhladit z povrchu zemského. Taktéž zde dostaneme více scén s hrdinkou Eiko (Sonoya Mizuno), bojovnicí lidského odporu proti strojů, která je vyslána zpět v čase do roku 1997, aby ochránila Malcolma Lee (André Holland), geniálního počítačového programátora a otce tří dětí, jenž stojí za vznikem nového systému umělé inteligence jménem Kokoro (Rosario Dawson). Po jeho krku mu totiž půjde hrozivý terminátor (Timothy Olyphant), který se nezastaví absolutně před ničím.

Stále zůstává otázkou, jakou roli vlastně bude Kokoro v příběhu hrát. Bude se jednat o spojence? Nebo se z ní nakonec vyklube nepřítel, proti kterému je i Skynet hotové ořezávátko? To holt zjistíme už za několik dní. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Mattson Tomlin, který nám například nadělil sci-fi Matka versus android (2021). O režii jednotlivých epizod se postaral japonský filmař Masashi Kudo (Hajate no gotoku!).

Na Netflixu od 29. 8. 2024.