Na konci příštího měsíce se v našich kinech objeví zajímavě vyhlížející thriller jménem Teorie všeho, který se již objevil jak na filmovém festivalu Art Film v Košicích, tak i na loňském festivalu v Benátkách, kde zabojoval v kategorii Zlatý lev za nejlepší film. Oscilloscope Labs nyní přináší oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Píše se rok 1962. Johannes Leinert (Jan Bülow) odjíždí se svým doktorandem na kongres fyziků v hotelu Esplanade ve švýcarských Alpách. Právě zde má mít jistý íránský vědec přelomovou přednášku o teorii kvantové mechaniky. Přednášející se však opozdí, tudíž zbytek vědců tráví čas zábavnými večírky a lyžařskými výlety. Johannese zde uchvátí tajemná pianistka jménem Karin Hönig (Olivia Ross), ale něco na ní není v pořádku. Ví o něm totiž věci, které by vědět neměla.

Když pak jeden z německých fyziků ohavným způsobem zemře, na scénu vstupují dva vyšetřovatelé, kteří tuší, že jde o vraždu. A jakmile se na obloze objeví bizarní útvary mraků a zmíněná pianistka beze stopy zmizí, Johannes zachytí stopu tajemství, jež se skrývá hluboko pod horou. 

O scénář a režii se postaral filmař Timm Kröger, který s filmem zabodoval na filmovém festivalu v Sitges, kde za něj získal Cenu kritiky José Luise Guarnera. Spolu s ním na scénáři pracoval ještě Roderick Warich (Když už se jeden narodí).

Dále hrají Hanns Zischler, Gottfried Breitfuss, David Bennent, Philippe Graber, Imogen Kogge, Emanuel Waldburg-Zeil, Vivienne Bayley a další.

Do našich kin snímek dorazí 31. 10. 2024.