Před několika dny odvysílalo HBO Max poslední epizodu čtvrté řady slavného krimi seriálu Temný případ, která nese název Noční krajina. A zdá se, že HBO už dychtí po dalším kole. Společnost už totiž obnovila seriál pro pátou sezónu, kterou si opět vezme pod palec Issa López, tvůrkyně a hlavní scenáristka Noční krajiny.

Zas tak překvapivé to není, protože čtvrtá řada byla zatím tou vůbec nesledovanější, od své premiéry přitáhla v průměru až 12,7 milionu diváků na všech platformách. Noční krajina tak překonala parádní první sezónu s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem, kterou zas sledovalo 11,9 milionu lidí. Takový úspěch zkrátka a dobře nechává pro další temné vyšetřování otevřené dveře dokořán. 

Kritici Noční krajinu z velké části vychvalovali, ovšem divácké přijetí už bylo o něco horší. Na agregátoru Rotten Tomatoes má čtvrtá řada od kritiků momentálně 92 %, divácké hodnocené však činí 58 %. V hlavních rolích se tentokrát objevily Jodie Foster a Kali Reis, které si zahrály dvě vyšetřovatelky, na něž ve fiktivním městečku Ennis na Aljašce čeká závažný a mrazivý zločin.

Co se plánované páté sezóny týče, tak o ději zatím nic nevíme. Zřejmě se ale dočkáme zase nové dvojce (nebo skupiny) detektivů, která bude čelit zcela jinému a zapeklitému případu v jiném koutě Spojených států. 

Issa López se postarala i o režii jednotlivých epizod, spolu s ní na scénáři pracovali i Alan Page, Namsi Khan a Chris Mundy.

Dále v sezóně hráli Fiona Shaw, John Hawkes, Christopher Eccleston, Anna Lambe, Isabella LaBlanc a Joel Montgrand.

Všechny čtyři sezóny lze najít na HBO Max. Už jste Noční krajinu zhlédli celou? Co na ni říkáte?