Trent Ikithon nebyl Ikiton. Jen velmi důkladná iluze. Do tohoto článku vstupujte jen na vlastní nebezpečí. Bylo to velké a spoilerům se nevyhnete. Raději koukněte na záznam na Youtube!

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Věčné duše se setkaly s Trentem Ikithonem a jeho věrnou hobitkou Uvarií. Tito dva byli doprovázeni také posádkou lodi Klapka - želváky Tříštivcem, Čelistí a Torogem. Pro Duše to byl velký šok, protože od Zermena věděly, že by měl být zavřený ve vězení. Trent jejich údiv příliš neřešil a nabídl jim práci. Pokud Duše vyřeší jeden z jeho problémů, zaplatím jim odměnu, kterou slíbila Myriada - 10 tisíc zlatých.

Skupině se na tom ovšem něco nezdálo. Trent měl být zavřený a navíc to je ten typ člověka, u kterého nikde nevíte, na čem jste. Thom se vzdálil od skupiny, aby kontaktoval Oremida Haase a zeptal se ho, jestli je Ikithon stále ve vězení. Po krátké komunikaci zjistil, že muž, který před nimi stojí, není Trent Ikithon. Bohužel trpaslíka při této komunikaci nachytal jeden z želváků a dovedl ho zpět ke zbytku skupiny.

Napětí tak ještě vzrostlo. Duše ovšem souhlasily s tím, že se vydají dále s posádkou a podívají se, jestli úkol přijmou. Mezitím i dalším členům skupiny začalo docházet, že Trent pravděpodobně není pravý. Zatím se to rozhodli neřešit. Po krátké cestě došli k domu, který byl plný nemrtvé energie. Duším rychle došlo, že jde o nějakou formu jsoucna neumírajících. Tohle ovšem nebylo uzavřené v žádném obalu. A to byl ten úkol. Dostat tuto moc pod kontrolu a předat ji Ikithonovi.

Hrdinové došli k závěru, že pokud by to měli udělat, musejí vědět, kdo to po nich chce. Mistral tedy vytáhl svého Protivu a zrušil maskovací kouzlo. Proti Duším již nestál Ikithon s půlčicí, ale nemrtvý Mydlinka společně s nemrtvým Bavelinem. Všichni zůstali v němém úžasu. Thom okamžitě vyrazil ke svému bratrovi a pokoušel se s ním mluvit. Podle slov Mydlinky byl ale Bavelin pryč. Ukázalo se, že to není úplně pravda, protože Bavelin upustil dva papírky s informacemi, které mohou pomoct s porážkou Nezzodana.

Mydlinka si toho všiml a papíry si vyžádal zpět. V tom Thom vyhověl. Ale chtěl si odvést svého bratra. S tím Mydlinka rozhodně nesouhlasil. Takže vypukl boj. Skupina želváků, Bavelin a Mydlinka se ukázali jako velmi tuzí bojovníci. Dokonce byli tak silní, že Věčné duše porazili. Souboj skončil rychleji než začal. A dost nemile. Torog totiž na Mydlinkův rozkaz prorazil Cassielův hrudník. Vodní elf tak naposledy vydechl. Thom se ho pokusil oživit, ale Mydlinka jeho kouzlo zablokoval. Věčné duše tak bojiště po zdrcující porážce a ztrátě přítele opustily.

PŘÍBĚH VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES!

Jak se Věčné duše vypořádají se zničující situací?

• Vrátí se skupina zabránit Mydlinkovi a Bavelinovi v ovládnutí jsoucna?

• Čte vůbec Killer tyhle články?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube i přímo zde na stránkách Nerdfixu!