Skupina dobrodruhů se konečně dostala do města Tussoa. Setkala se s tetičkou Zlatanou, králem pod horou, obří chobotnicí a velkou lodí. Jak k tomu došlo?

CO SE STALO POSLEDNĚ?

Věčné duše se probudily do rána ve městě Tussoa. Jejich první kroky mířily na jih města, aby našly krále pod horou a získaly jeho ohnivý kámen. Po cestě si ovšem vzpomněli na tetičku Zlatanu a Thom ji dal vědět, že již jsou ve městě. Zlatana se v mžiku objevila a jak je jejím zvykem, rozjela obchody. Mistral trochu vyladil svůj outfit, zbytek Duší mezitím domluvil budoucí obchody. Kromě jiného požádaly Zlatanu, aby vytvořila svitek s kouzlem, které pomůže lokalizovat člověka a zároveň se k němu ihned přesunout.

Po vyřešení obchodní záležitostí se skupina vydala na cestu do hory. Když narazila na podezřelý vstup do jeskyně, ihned se vydala dovnitř. V prohlubni se nacházelo pouze hořící ohniště a velké zrcadlo. Po chvíli dumání a výzkumné metodě pokus - omyl, se Anthonymu podařilo odhalit, jak vchod do síní krále funguje. Duše se tak dostaly do podzemního paláce krále pod horou.

Po krátkém putování podzemním komplexem se hrdinové setkali s impem, který se jich ujal. Pro audienci u krále ovšem chtěl nejprve znát jejich tituly. Naštěstí s sebou měli Cassiela. Princ podmořské říše se tak představil a celá skupina byla uvedena ke králi. Muž, který se mimo jiné tituloval jako sultán, měl očividně velmi rád oheň (v celém komplexu bylo příšerné vedro) a byl připravený o předání kamene tvrdě vyjednávat. Svolil se nakonec vzdát kamene výměnou za spojenectví podmořské říše, hory Askarfist a také ohnivé kladivo, které u sebe měl Anthony.

Král pod horou působil skutečně děsivým dojmem. Proto Věčné duše jeho komplex opustily nejrychlejším možným způsobem. Návrat na denní vzduch byl příjemně osvěžující a s nově nalezenými silami se skupina vydala na sever k jezeru. Po jeho dlouhém prozkoumávání v podání Brindala a Cassiela se zjistilo, že v něm skutečně žila obří oliheň. Nyní se ovšem její mrtvola rozkládala na mořském dně.

I přes remcání Thomericana (kterého uklidnil až Anthony tím, že mu věnoval prsten pro chození po vodě) si Věčné duše pronajaly loď, kterou se plavily přes jezero, aby nalezly místo, kde řeší Myriada své problémy. I když se trochu ztratily, narazily nakonec na něco velmi zajímavého. Loď Klapku! Tu loď, na které se plavila Sharlott a na které slouží posádka želvích lidí vedená kapitánem Tříštivcem.

Po chvíli se objevila celá posádka i s kapitánem. A s nimi i Trent Ikiton!

DOBRODRUŽSTVÍ VĚČNÝCH DUŠÍ POKRAČUJE JIŽ DNES! 

• Co přesně Myriada řeší u města Tussoa?

• Jak se dostal Trent Ikiton z vězení?

• Přijme kapitán Tříštivec od Thoma zpět prokletý kámen?

Odpovědi na tyto otázky získáme již dnes od 18:00 na Twitchi, Youtube a přímo zde na stránkách Nerdfixu!