Americký režisér Gary Fleder vysílá do oběhu Netflixu nový seriál s názvem Krasotinky (v originále Tiny Pretty Things), jehož první řada představí temné zákulisí performativního umění v polovině prosince.

„Když baletka spadne a nemá ji kdo chytit, vydá i tak nějaký zvuk?“ Tak zní úvodní otázka v traileru dramatického seriálu, který nás po vzoru Černé labutě (2010) vezme do světa baletu, kde mezi tanečníky panuje nepředstavitelná nevraživost. Stejně jako v jiných akademiích múzických umění, i na elitní baletní škole v Chicagu se atmosféra nese v duchu soutěživosti. To na vlastní kůži pocítí jedna z tamních studentek, která – nejspíš pod tíhou svých skvělých výkonů – záhadně spadne ze střechy své alma mater.

Přečtěte si také: Gentleman v Moskvě: Seriálová adaptace bestselleru s Ewanem McGregorem má na světě trailer

Díky tomu se v Chicagu uvolní místo pro Neveah, která byla původně v přijímacím řízení odmítnuta. Nyní by však měla jít ve šlépějích hvězdné Cassie Shoresové, jejíž poslední výstup se svého času nedočkal příliš velké pozornosti. Škola, ve které pot, stres a slzy patří mezi běžnou součást výuky, ale skrývá řadu temných tajemství. Na Neveah tedy je, aby okryla závoj vysoké estetiky a spatřila svět plný lží, zrady a nelítostné konkurence. Za dokonalost se platí vysoká cena.

V hlavních rolích napínavého příběhu Krasotinek se objeví Kylie Jefferson, Lauren Holly, Brennan Clost nebo Shaun Benson. Seriál, který vychází ze stejnojmenné knižní předlohy Dhonielle Claytonové a Sony Charaipotra, se na Netflixu objeví již 14. prosince 2020.