Přesně za týden bude na Netflixu premiérovat velice slibně vyhlížející krimi seriál s nádechem sci-fi jménem Těla. Streamovací služba se proto pochlubila novým oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Těšit se můžeme na vyšetřování vraždy. To samozřejmě pro krimi žánr není žádnou novinkou, ovšem v případě nadcházejícího seriálu bude jistou věcí unikátní. Jednou z hlavních hrdinek se stává policistka DS Hasan (Amaka Okafor), která v roce 2023 nalezne v ulicích londýnské čtvrti Whitechapel nahou mrtvolu neznámého muže.

Během vyšetřování však následně zjistí, že úplně tu samou mrtvolu na stejném místě v minulosti nalezli detektivové Edmond Hillinghead (Kyle Soller) v roce 1890 a Karl Whiteman (Jacob Fortune-Lloyd) v roce 1941. A počtvrté se má tělo objevit i v budoucnosti roku 2053, kdy ho zas nalezne DS Maplewood (Shira Haas). 

Jak je ale něco takového vůbec možné? To je otázka, na kterou evidentně zná odpověď tajemný politický vůdce jménem Elias Mannix (Stephen Graham). I přestože ani nejnovější trailer nenaznačí, co přesně by za podivným případem mohlo stát, podle všeho to bude nějakým způsobem souviset se spiknutím, které existuje více než 150 let.

Podle upoutávky to také vypadá, že seriál nahlédne do soukromého života všech výše zmíněných detektivů, kteří si budou s případem lámat hlavu ve svých časových linkách. Celý seriál bude vycházet ze stejnojmenného grafického románu z roku 2014 od Sie Spencera a Deana Ormstona, který vydalo Vertigo.

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Paul Tomalin, který psal scénáře pro seriály jako Shameless (2004), Torchwood (2006) a Na straně zákona (2015). Spolu s ním na scénáři pracovala také Danusia Samal, která zas psala pro sérii Gangs of London (2020).

O režii jednolitých epizod se postarali Marco Kreuzpaintner (Krabat: Čarodějův učeň) a Haolu Wang (Pán času).

Dále se v seriálu objeví herci jako Tom Mothersdale, Synnove Karlsen, George Parker, Michael Jibson, Gabriel Howell, Derek Riddell a Chloe Raphael.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 19. 10. 2023.