Tetris zná snad každý. Dokonce i ti, kteří se o svět videoher jinak nezajímají. A již brzy dostane legendární hra svůj vlastní celovečerák, jenž bude vyprávět o tom, kterak se z ní stal celosvětový fenomén. Na oficiální trailer, který přednedávnem vydala streamovací služba Apple TV+, se můžete podívat výše.

Těšit se tak můžeme na napínavou a unikátní podívanou, která sice bude inspirovaná skutečnými událostmi, ale v zájmu filmového dramatu si určité skutečnosti krapet poupraví po svém. Příběh se tak zaměří na obchodníka a videoherního tvůrce Henka Rogerse (Taron Egerton), kterého v roce 1988 Tetris naprosto uchvátí, v rámci čehož se rozhodne, že ji představí celému světu. To však nebude vůbec jednoduchý úkol, protože se kvůli tomu vydá do ne úplně pohostinného Sovětského svazu, aby se zde setkal s herním tvůrcem Alexejem Pažitnovem (Nikita Efremov). 

Rogers tak doufá, že se mu podaří od tvůrce získat na Tetris práva, ovšem jelikož zavítal do Sovětského svazu, kterému zbývá už jen pouhých několik let existence, samozřejmě se to neobjede bez nejrůznějších komplikací. Rogers se tak brzy ponoří do spleti nebezpečných lží a korupce, ze které bude nesmírně obtížné se zase vymotat. A co hůř, svou snahou upoutá pozornost KGB, kterou se Rogers pokusí přechytračit. Tím ale začne riskovat nejenom svůj život, ale i život celé své rodiny.

Slavný režisér Matthew Vaughn, který na projektu pracoval jako jeden z producentů, na konci roku 2021 prohlásil, že Tetris bude v podstatě takovou kombinací snímků Sázka na nejistotu (2015) a Most špionů (2015). Tak snad se skutečně máme na co těšit. 

O režii se postaral britský filmař Jon S. Baird, který stojí za filmy jako Cass (2008), Sviňák (2013) a Stan a Ollie (2018). Scénář zas zpracoval Noah Pink, který je jedním z tvůrců seriálu Génius z roku 2017.

Ve filmu se dále představí herci jako Toby Jones, Roger Allam, Ben Miles, Sharon Young, Anthony Boyle, Moyo Akandé, Matthew Marsh a Togo Igawa.

Oficiální premiéra na Apple TV+ je stanovená na 31. 3. 2023.