Mezi nejzásadnější vydavatele česky lokalizované mangy patří bezpochyby nakladatelství CREW. To každý rok přináší fanouškům japonského komiksu desítky pokračování oblíbených manga sérií. Pokud byste i vy chtěli s nějakou akční mangou začít, ale nechcete naskakovat do rozjetého vlaku, máme pro vás malý tip. Během příštího týdne bude nakladatelství CREW otevírat novou manga sérii Zabiják démonů od japonského mangaka Kojohary Gotógeho.

Přečtěte si také: Petr Litoš a Jiří Pavlovský z Crew oznamují upravený ediční plán a novou mangu Demon Slayer

Zabiják démonů nebo v japonštině Kimecu no jaiba je velmi mladá young adult dark fantasy manga. První díl vyšel v únoru/februári 2016 v měsíčníku Šúkan šónen Jump od nakladatelství Šúeiša. Série skončila v květnu/máji minulého roku 23. svazkem. Podle této mangy vznikla v roce 2019 anime adaptace od japonského studia Ufotable. Ta byla ukončena po odvysílání 26 epizod. Poslední novinka do světa série Zabiják démonů přišla 16. října/októbra, kdy distributoři Tóhó a Aniplex uvedli dvouhodinový film s názvem Gekidžóban Kimecu no jaiba: Mugen rešša-hen.

Série se odehrává v japonském období Taišó (1912-1926). Hlavním hrdinou je dobrosrdečný chlapec Tandžiró, který se živí prodejem uhlí. Jednoho dne se však chlapci obrátí život vzhůru nohama. Jeho rodina padne za oběť démonovi a aby toho nebylo málo, jeho sestra Nezuko se sama v démonku promění. „Oba sourozenci tedy společně vyráží na cestu, aby zjistili, jak z Nezuko udělat zase člověka, a zároveň se pomstili vrahovi své rodiny.“

Jak jsme již v článku zmiňovali, Zabiják démonů čítá celkem 23 svazků, a tak se bude jednat o celkem nákladnou záležitost. Pokud byste však o sérii měli zájem, první svazek s podtitulem Krutost s českou lokalizací od Petra Kabelky a Elišky Kabelkové Vítové budete moci zakoupit v úterý 2. března/marce 2021.