Žádný prequel, žádný remake. Slavná filmová série Tajemství loňského léta čeká opravdu plnohodnotné pokračování, do kterého by se navíc měly vrátit dvě hvězdy z předešlých dvou dílů, přesněji Jennifer Love Hewitt a Freddie Prinze Jr. Oba dva herci však zatím o svém účinkování v dalším díle jednají, ale je jisté, že kdyby na to nakonec kývli, celému projektu, který je zatím ještě stále v plenkách, by to jednoznačně pomohlo.

Vrátit by se měl také producent Neal H. Moritz, který na výrobu prvních dílů dohlížel. O scénář by se tentokrát měla postarat herečka Leah McKendrick, která v minulosti napsala thrillery jako M.F.A. (2017) a Chorobná touha (2019). Oba dva filmy však nejsou kdovíjak skvěle hodnocené, tudíž určité míra skepse bude určitě na místě. 

Režie by se podle všeho měla ujmout Jennifer Kaytin Robinson, která napsala a natočila komedie jako Někdo skvělý (2019) a Pomsta na druhou (2022). Taktéž se podílela na scénáři k marvelovce Thor: Láska jako hrom, na kterém dělal i její režisér Taika Waititi. Za zmínku stojí také seriál Sweet/Viscious z roku 2016, kterému dělala showrunnerku.

Nápad na další filmové pokračování údajně pochází právě z hlav Leah McKendrick a Jennifer Kaytin Robinson, přičemž když onen nápad představily producentům ze společnosti Sony, které možná trošku závistivě koukalo na úspěch oživené hororové série Vřískot od Paramountu, rozhodli se dát projektu zelenou. V následujících měsících se tudíž snad dozvíme, co přesně vlastně můžeme od nového dílu očekávat.

Původní příběh vychází ze slavného románu z roku 1973 od Lois Duncan. V něm sledujeme skupinu mladých lidí, které stopuje a postupně zabijí tajemný a nebezpečný vrah. A to přesně rok poté, co ona skupinka srazí ze silnice neznámého muže, jehož tělo posléze ze strachu hodí do moře.

Na motivy původní knihy vznikla v roce 1997 filmová adaptace, která sice nepatří mezi nejlépe hodnocené horory, ale komerčně si vedla natolik dobře, že vyprodukovala hned dvě pokračování. Studia Amazon Studios a Sony Pictures TV nám navíc v roce 2021 představily seriálový remake, který byl však hned po vydání první řady zrušen.

Tak se necháme překvapit, co za krvavou polízanici nás čeká tentokrát. A jakou roli v ní budou hrát Jennifer Love Hewitt a Freddie Prinze Jr.