Krátce po začátku nového roku do našich kin dorazí zajímavě vyhlížející a tajemný sci-fi horor jménem Společník, ve kterém hlavní role ztvární Jack Quaid (The Boys) a Sophie Thatcher (Yellowjackets). Warneři se nyní pochlubili vůbec první upoutávkou, na kterou se můžete podívat výše.

O čem přesně ale film bude? Toť otázka, tvůrci se snaží podrobnosti o ději držet pevně pod pokličkou. Oficiální popis filmu pouze láká na „nový druh milostného příběhu“, ovšem nic dalšího už nevíme. Vyklube se z toho něco jako M3GAN (2022)? Hraje snad Jack Quaid výrobce robotů s vyspělou umělou inteligencí, přičemž jeden z nich se rozhodne vzbouřit se a najít opravdovou lásku?

Ať už to bude jakkoliv, na snímku pracoval stejný tým, který si vzal pod palec i Barbara (2022), velice povedený horůrek od Zacha Creggera. Možná nám o ději více prozradí až plnohodnotný oficiální trailer, který zřejmě vyjde v následujících měsících. Zatím to ale vypadá rozhodně zajímavě. 

O scénář a režii se postaral Drew Hancock, pro něhož bude film celovečerním režijním debutem. Jako scenárista například napsal příšernou „komedii“ Camp Fred (2012), dále psal pro seriály jako Borci z Blue Mountain State (2010) a Zajatci předměstí (2013).

Dále hrají Lukas Gage, Rupert Friend, Marc Menchaca, Harvey Guillén, Megan Suri a Woody Fu.

V našich kinech od 9. 1. 2025.