Před dvěma týdny se Amazon pochlubil prvními pořádnými fotkami z nadcházejícího snímku Samaritán se Sylvesterem Stallonem v hlavní roli, který si na superhrdinský žánr posvítí trochu jinak. A hleďme, už zde máme první oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. Příběh se tak zaměří na starce jménem Joe Smith (Stallone), který před více než 20 lety chránil svět jako superhrdina jménem Samaritán. V té době z něho byla živoucí legenda, před kterou se třásly strachy všechny zločinecké živly. Pak ale svět začal truchlit, protože vyšlo najevo, že Samaritán zemřel v bitvě proti svému arcinepříteli jménem Nemesis. Nicméně to nebyla pravda. Ve skutečnosti se pouze stáhl do ústraní, odložil stranou svou superhrdinskou identitu a začal si žít životem normálního člověka. 

Sousedů chlapec jménem Sam (Javon Walton) ale jistého dne jeho tajemství odhalí. A umane si, že musí mrzutého Joea z jeho superhrdinského důchodu dostat pryč. A možná právě nyní je pro to ta nejlepší příležitost, protože celé město je opět pod útlakem zločineckých syndikátů a všeobecného chaosu. Obzvlášť velkou hrozbou se stane muž jménem Cyrus (Pilou Asbæk), který se pokusí Joea odstranit z cesty. Ale i když už je Joe trochu nabručeným starcem, stále si zachoval svůj smysl pro spravedlnost. A stále umí dát veškerým padouchům lekci, na kterou jen tak nezapomenou. Film údajně nabídne temný a především svěží pohled na celý superhrdinský žánr. Tak se necháme překvapit, co je na tom pravdy. 

O režii filmu se postaral Julius Avery, jehož nejznámější film je se vší pravděpodobností akční horor Overlord z roku 2018. Scénář si vzal na starost Bragi F. Schut, který napsal snímek Úniková hra z roku 2019 a jeho pokračování Úniková hra: Turnaj šampionů z minulého roku. Dále se ve filmu objeví herci jako Moises Arias, Martin Starr, Jared Odrick, Michael Aaron Milligan a Deacon Randle.

Oficiální premiéra je stanovená na 26. 8. 2022.