Studio Lionsgate má akční žánr rádo. Však nám také letos nadělilo čtvrtý díl Johna Wicka a finskou řežbu nacistů jménem Sisu, přičemž ještě letos se dočkáme dalšího řádně nadupaného dílu Expendables. To ale samozřejmě neznamená, že ostatní žánry ignoruje. Už tento týden bude totiž premiérovat zbrusu nová a řádně ulítlá komedie Joy Ride, která se dočkala dalšího oficiálního traileru.

Pokud ale čekáte nějaký inteligentní a určitým způsobem strukturovaný humor, tak jste pravděpodobně na špatné adrese. Snímek bude se svou ulítlou srandou patrně hodně tlačit na pilu, což by mu mohlo ve výsledku spíše uškodit, ale ještě uvidíme, co z toho nakonec vyleze. Příběh se zaměří na dvě Američanky čínského původu jménem Audrey (Ashley Park) a Lolo (Sherry Cola), které se rozhodnou vydat se na velkolepou cestu, jejíž cíl je jasný. Najít v Číně biologickou matku jedné z nich. 

Ale vzhledem k tomu, že v Číně angličtina úplně nejede, tak hrdinky s sebou vezmou jednu ze svých kamarádek, která by jim mohla dělat tlumočnici. Posléze se k nim ještě přidá i Lolina sestřenice Deadeye. Po kontaktování adopční agentury se hrdinky dozví, kde přesně mají matku Audrey hledat.

Už ale jenom samotná cesta vlakem dokáže, že se ono pátrání změní v nezapomenutelnou jízdu. Střetnutí s bláznivou drogou dealerkou, kvůli níž najedou začne všem hrdinkám hrozit doživotní trest v čínském vězení, je jen začátkem poměrně dost bláznivého dobrodružství, které na naše protagonistky čeká. 

O scénář a režii se postarala Adele Lim, která se například podílela na tvorbě filmů jako Šíleně bohatí Asiati (2018) a Raya a drak (2021). Joy Ride bude jejím režijním celovečerním debutem. Dále na scénáři pracovaly také Cherry Chevapravatdumrong a Teresa Hsiao.

Ve snímku se dočkáme herců jako Stephanie Hsu, David Denman, Annie Mumolo, Desmond Chiam, Chris Pang, Alexander Hodge a Nicholas Carella.

Oficiální premiéra v USA je stanovená na 7. 7. 2023, zda se film dostane také k nám, je zatím otázkou.