Před několika dny se konečně začal natáčet nový Superman, první celovečerní film připravovaného univerza DCU, které pro nás chystají šéfové DC Films James Gunn a Peter Safran. Hlavní role už máme nějaký ten pátek obsazené, ovšem server The Hollywood Reporter hlásí, že titul nabral na palubu další hereckou posilu. Ve filmu by se totiž měl mimo jiné objevit Perry White, šéfredaktor novin Daily Planet, kde Superman jakožto Clark Kent pracuje.

Zahrát by si ho měl Wendell Pierce, kterého můžeme například znát jako detektiva Williama 'Bunka' Morelanda z legendárního seriálu The Wire - Špína Baltimoru (2002). Dále se objevil i v sériích jako Treme (2010), Kravaťáci (2011) a Ray Donovan (2013). Nakolik velká ale bude jeho role v nadcházejícím snímku, který se ještě donedávna nazýval Superman: Legacy, není známo. 

I přestože prvním DCU titulem má být animovaný seriál Creature Commandos, který má vyjít ještě letos, chystaný Superman bude pravým vstupním bodem do rebootovaného DCU univerza, jež Gunn a Safran připravují. Šuškalo se o tom, že ve snímku by se mohla objevit i hrdinova sestřenice Supergirl, kterou nakonec ztvární Milly Alcock (Rod Draka), zda jsou tyto drby pravdivé, není známo, ale tipli bychom si, že nám ji film ukáže až třeba v nějaké potitulkové scéně.

Co se hlavních rolí týče, kromě Supermana (David Corenswet) se můžeme těšit i na Lois Lane (Rachel Brosnahan), Jimmyho Olsena (Skyler Gisondo) a Lexe Luthora (Nicholas Hoult).

Dále hrají Anthony Carrigan (Metamorpho), Edi Gathegi (Mister Terrific), Nathan Fillon (Guy Gardner), Isabela Merced (Hawkgirl), Terence Rosemore (Otis), Maria Gabriela de Faria (Engineer) a Sara Sampaio (Eve Teschmacher). James Gunn si vzal pod palec jak scénář, tak i režii.

Oficiální premiéra je stanovená na 10. 7. 2025.