Před dvěma týdny jsme se konečně dozvěděli, kdo si zahraje novou verzi Supermana v chystaném snímku Jamese Gunna, který odstartuje DCU. Clarka Kenta si tak zahraje David Corenswet, k němž se ještě připojí sympatická Rachel Brosnahan, která si zas zahraje slavnou Supermanovu lásku Lois Lane. A díky serveru Variety nyní víme, že obsazení se nám dále rozšiřuje. Snímek Superman: Legacy totiž nabral na palubu tři další tváře. 

První z nich je Isabela Merced, mladá americká herečka, která zazářila ve snímcích jako Sicario 2: Soldado (2018) a Dora a ztracené město (2019). V budoucnu ji také uvidíme například v novém Vetřelci od Fedeho Álvareze a Sonyho marvelovce Madame Web.

Merced si zahraje Hawkgirl, mocnou a v boji na blízko smrtonosnou superhrdinku, která byla členkou jak Ligy spravedlnosti, tak i skupiny Justice Society of America. Život jí vdechli Gardner Fox a Dennis Neville v komiksu Flash Comics #1 z roku 1940. 

Dále se ve filmu objeví Nathan Fillion, hvězda z legendárního seriálu Firefly (2002), který se s Gunnem zná už nějaký ten pátek. Kromě prvních a třetích Strážců Galaxie se totiž objevil jak v jeho Sebevražedném oddíle (2021), tak i třeba v jeho komediálním hororu Slimák (2006).

V Supermanovi ztvární Guye Gardnera, jednoho ze členů intergalaktické policejní jednotky Green Lantern Corps. Podle všeho bychom se ale ve snímku měli dočkat pouze jeho civilní podoby. 

A třetím příchozím se stal Edi Gathegi, který si například zahrál upíra Laurenta ve Stmívání (2008) a mutanta Darwina ve snímku X-Men: První třída (2011). Dále se objevil v seriálech jako StartUp (2016) a For All Mankind (2019).

V novém Supermanovi ztvární Mr. Terrifica, extrémně inteligentního jedince, jemuž propůjčují působivé schopnosti kolem něho levitující elektronické koule. 

Všechny tři postavy byly v určité době také členy Ligy spravedlnosti. Z toho všeho to vypadá, že Gunn nechce se svým Supermanem začínat příliš skromně a rovnou k titulnímu hrdinovi přidá hned tři jeho kolegy. Nyní už musíme jen doufat, aby se mu to nakonec nerozpadlo pod rukama. Na palubě už tedy máme Kenta, Lois a další tři hrdiny.

Ovšem mnozí fanoušci stále s napětím čekají na oznámení o obsazení padoucha Lexe Luthora. Kolem této role v minulosti kroužil například Nicholas Hoult, který byl zároveň jedním z předních kandidátů pro nového Supermana, ovšem před pár týdny vyšlo najevo, že o úlohu slavného DC záporáka se taktéž ucházejí oba bratři Skarsgårdové, tedy Alexander (Seveřan) a Bill (John Wick: Kapitola 4). Doufejme tedy, že na definitivní odpověď nebudeme muset čekat dlouho.

Pokud se momentální stávka scenáristů nezhorší tím, že se k protestům připojí i herci, tak natáčení by mohlo začít příští rok v Atlantě. 

James Gunn se kromě scénáře postará i o režii. Vyšlo také najevo, že v chystaném filmu by se už mohli objevit členové DC skupiny jménem The Authority, o kterých Gunn v rámci DCU také chystá celovečerní film.

Příběh snímku Superman: Legacy se bude každopádně odehrávat v době, kdy Superman už nějakou dobu pracuje jako Clark Kent v novinách Daily Planet, ale zároveň se snaží ochraňovat lidstvo jako létající superhrdina.

Snímek by měl premiérovat 10. 7. 2025.