Během letošního října/októbra dorazí do našich kin hned dva skvěle hodnocené a chválené filmy, které zabodovaly i na letošním festivale v Cannes. Jedním z nich je drama Anora od Seana Bakera, o něco dříve ale dorazí také unikátní horor jménem Substance, ve kterém se nám v hlavní roli představí herečky Demi Moore (Duch) a Margaret Qualley (Chudáčci). A nyní máme na světě nový a poměrně ulítlý oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Hlavní postavou se stává televizní hvězda Elisabeth Sparkle (Moore), které se naskytne příležitost vyzkoušet jistou zázračnou a buňky replikující substanci. Díky ní se člověk znovuzrodí - mladší, krásnější a obecně dokonalejší. Má to ale háček. Po použití se bude muset dělit o čas. Jeden týden pro svou původní verzi, další zas pro své zlepšené já jménem Sue (Qualley). Žádné výjimky nejsou povoleny, půjde tak o dokonalou rovnováhu. Z traileru je však zřejmé, věci rozhodně hladce nepůjdou.

Jak již bylo řečeno, snímek, který obrátí kulturu toxické krásy naruby, zabodoval v Cannes, kde zvítězil v kategorii Nejlepší scénář. 

Ten zpracovala francouzská filmařka Coralie Fargeat, která film také zrežírovala. Jejím předchozím filmem byl celovečerní debut Pomsta (2017).

Dále se ve snímku objeví herci jako Dennis Quaid, Hugo Diego Garcia, Oscar Lesage, Joseph Balderrama, Vincent Colombe, Matthew Géczy, Brett Gillen a Matthew Luret.

Do našich kin film dorazí 10. 10. 2024.