V posledních letech vzniklo hned několik velkých filmů o slavných hudebních hvězdách, například Bohemian Rhapsody (2018), Rocketman (2019), Elvis (2022) nebo letošní Bob Marley: One Love. A v budoucnu dostanou životopisný titul třeba ještě Michael Jackson, The Beatles nebo Bee Gees.

Nyní vyšlo najevo, že v přípravě je také celovečerní snímek, který si posvítí na život slavné popové zpěvačky Britney Spears. Jako první se zprávou přišel server The Ankler. Chystaný snímek bude vycházet ze zpěvaččina memoáru The Woman in Me z roku 2023, který se ve Spojených státech stal bestsellerem.

O celovečerák mělo zájem hned několik velkých firem a studií, například Sony, Warner Bros., Disney a Netflix. Boj o práva na zfilmování ale nakonec vyhrálo studio Universal Pictures.

O režii se postará americký filmař Jon M. Chu, který začínal na tanečních filmech jako Step Up 2: The Streets (2008) a Let's Dance 3D (2010). Dále natočil akčňák G.I. Joe 2: Odveta (2013), Podfukáře 2 (2016) a komedii Šíleně bohatí Asiati (2018).

Producentem filmu se stane Marc Platt, který dohlížel na výrobu titulů jako Most špiónů (2015), La La Land (2016) a Chicagský tribunál (2020).

Snímek se zřejmě mimo jiné zaměří i na velice komplikovanou historii opatrovnictví ze strany zpěvaččina otce Jamieho, ve kterém se slavná popová hvězda dlouhá léta nacházela. A které se následně řešilo i u soudu. O této etapě zpěvaččina života pojednává i dokument Britney vs. Spears (2021), který pro Netflix natočila Erin Lee Carr. 

Dále se bude film zřejmě zabývat i zpěvaččinou hudební kariérou a cestě ke slávě. Zatím však není známo, kdy přesně se filmu dočkáme, zdá se být ještě ve velice brzkých fázích výroby.