Původní Záhada Blair Witch z roku 1999 je legendárním králem žánru found footage hororu, který dodnes děsí miliony diváků po celém světě. Není proto divu, že z filmu následně vzešly dva další díly – Záhada Blair Witch 2 z roku 2000 a Blair Witch: 20 let poté z roku 2016. Oba dva filmy ale zdaleka tak velký úspěch neslavily, což se projevilo hlavně na negativních reakcích jak od kritiků, tak i od fanoušků. Onen neúspěch však zas tak překvapující není. První díl byl zkrátka svým stylem v oné době fenomenální. A napodobit jeho úspěch rozhodně není jednoduché. Ale jak se podle nedávných zvěstí zdá, studio Lionsgate to chce zkusit ještě jednou.

Díky informacím, které poskytl web The Ankler, vyšlo najevo, že představitelé z Lionsgate údajně jednají o rebootu Záhady Blair Witch. Studio je zodpovědné i za výše zmíněný třetí díl z roku 2016, který na události z předešlých filmů volně navázal. Ale i přestože snímek svým výdělkem 45 milionů dolarů překonal svůj malý rozpočet, který činil 5 milionů, nadšených reakcí se věru nedočkal. Nesmíme také zapomenout, že rozpočet prvního filmu činil pouhou polovinu milionu, přičemž následně snímek vydělal parádních 248 milionů. Nebylo by proto překvapující, kdyby se v Lionsgate rozhodli začít se sérií opět úplně od píky. 

Návrat k původním kořenům ale k úspěchu samozřejmě stačit nebude. Tvůrci budou i tak muset přijít s něčím novým a poutavým, co následně diváky zaujme. A to rozhodně nebude vůbec jednoduchý úkol. Obzvlášť s ohledem na fakt, že found footage žánr už je opravdu hodně prozkoumaný, přičemž je stále těžší a těžší s ním dělat něco řádně inovativního. Však se stačí podívat na filmové série jako Paranormal Activity a V/H/S. Možná by nakonec mohlo být přeci jenom lepší, když by sérii nechali zkrátka v klidu odpočívat. Ale kdo ví. Nic každopádně ještě není oficiální, tudíž je stále poměrně pravděpodobné, že se v Lionsgate rozhodnou na nějaký rebootu úplně vykašlat. To ukáže čas.

Ocenili byste další díl Záhady Blair Witch?