Vítejte v Geparimu! Přinášíme vám rychlou rekapitulaci posledních epizod druhé kampaně Na tahu, kde naši dobrodruzi prošli temnými chodbami, čelili nebezpečným nepřátelům a odhalili tajemství, jež číhají ve stínech. Skupina konečně dostala pojmenování: Stříbrné šípy, znamení naděje v neznámých krajinách fantastického světa (nebo možná spíše chaosu, to se ještě uvidí). Připravte se na vzrušující dobrodružství plné magie, bojů a nečekaných zvratů, ať se ocitnete na stejné vlně jako my.

SEDM STŘÍBRNÝCH ŠÍPŮ

Démonický kult rozprášen. Jeho vůdce Bernard ve vězení v Silverbridgi. Soví démon Emilio zabitý. Naše skupina si konečně může odpočinout. Odměnou jim může být nové společné jméno pro skupinu, Stříbrné šípy. Jen ovšem dolehnou do svých loží, aby zanechaly dobrodružství za sebou, ozve se starý známý hlas Gruldana Icewarda, který přináší novou výzvu!

NÁHODA NEBO OSUD?

Po vyřešení démonických problémů v Silverbridgi naší nově pojmenovanou skupinu Stříbrných šípů čekalo několik dalších problémů. Nejprve bylo potřeba vrátit Baahira, ten se stále nachází v Ronaldových službách a jeho výměna může proběhnout pouze kus za kus, za Idila. Při výměně se ovšem zvrhne mela a má nečekaný, i když ne úplně, konec. Následně se skupina vydává zpět do Ivywoodu, aby vyzvedla slíbenou odměnu a vyřešila nejnovější úkol od Gruldana. Následoval souboj, který měl ještě nečekanější konec, než ten předchoz

ZTRACENÝ STRÁŽCE

Stříbrné šípy je nové jméno naší skupiny. Tak Dorian představil skupinu strážím u tvrze pana Chamberledge a všichni vzali jméno za své. Následovala řada událostí, která vedla k setkání s quaggothy ve Shromaždišti v Ivywoodu a následné smrti právě Doriana. Zbytek skupiny se následně vydává za jakkoukoliv cenu navrátit duši mrtvého přítele do jeho těla, ovšem veškeré pokusy jsou neúspěšné. Primář Morhold se smutnou tváří opouští ambulanci a nechává naše hrdiny hledět na prach, kterým je nyní jejich padlý spolubojovník. Co bude dál?

Rodina především

Události několika posledních dní by dostaly do kolen i toho největšího rváče. Stříbrné šípy si tak dávají nějaký čas jen pro sebe než se vydají na další dobrodružství. Alius s Effi se vracejí na Faneé a šíří dobré jméno skupiny. Na Temnozáři se potkají s Pršipláštěm a s Gruldanem a obdrží odměnu a pár informací. Naopak Baahir, Bea a Vincenzo zůstavají v Stříbrném městě a pracují na svém tady. Bea vytváří kouzelné předměty a snaží se dostat do místní knihovny, Vincezno hledá Strážce města Karla Chamberledge a Baahir pomáhá v politicky nestabilním městě potírat zločin v chudinské Blatnici. Všichni se po měsíci setkávají v hostinci u Chrlavého hada, aby se jim sám připomněl kapitán z vězení!

NEBE NAD NEOPORTEM

V minulém díle se skupina Stříbrných Šípů setkala s kapitánem Orwellem a předala mu tu hrozivou zprávu o Dorianovi. Kapitán jim s pláčem odpustil měsíc, který musel trčet ve vězení a nakonec jim i přislíbil pomoc s cestou na K.O.R.D. Skupina se následně připravuje na odchod do Neoportu, kde jim bude představena jiná vzducholoď, která by je mohla na ostrov dopravit. Předtím ovšem přichází pozvání od Beatriciny rodiny, od Malfierových. Večere se nese v husté atmosféřa a naše skupina je postavena před nelehké rozhodnutí.

2x13

Nová dobrodružství čekají Stříbrné šípy! Prvním je cesta ze Silverbridge do nedalekého Neoportu, domovského města Vincezna. Ten skupině sděluje informaci, že ve městě není vítaný a dokonce bude muset být celou dobu maskovaný. Překrásné přístavní obchodní město je plné byrokracie a dalších překážek. Jednou z takových překážek je i kapitánka Marlene, která se už na první dobrou zdá být podezřelá. Je ovšem jediným způsobem, jak se dostat na K.O.R.D.

ZAJÍMAVOSTI DUNGEONS & DRAGON FILMU

Na tahu si připravili ještě jednu novinku. Pán jeskyně Jiras si do studia pozval jako hosta Zdendu Jechorta, se kterým probrali prakticky všechny zajímavosti z filmu Dungeons & Dragons: Čest zlodějů. Ve videech porovnávají postavy, kouzla, schopnosti, vlastnosti i jednotlivá místa Faerûnu.