Na začátku léta se do našich kin podívá slušně vyhlížející hrůzná podívaná jménem Strážci (The Watchers), kterou natočila filmařka Ishana Shyamalan. A pokud jste se pozastavili nad příjmením, tak ano, skutečně se jedná o dceru slavného režiséra M. Night Shyamalana, která evidentně kráčí v otcových stopách. Warneři se už navíc pochlubili prvním oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Jednou z hlavních postav se stává osmadvacetiletá umělkyně jménem Mina (Dakota Fanning), která se zatoulá hluboko do lesů v západním Irsku. Lesy to jsou ovšem jaksepatří tajemné, protože nejsou zakreslené na žádné mapě, přičemž každé auto se porouchá na jejich hranici. Mina následně nalezne podivný úkryt, v němž se nacházejí ještě tři další cizinci. Ti všichni mají hrůzu z podivných tvorů, kteří se po nocích toulají lesem. Snímek bude adaptací knihy The Watchers, kterou v roce 2021 napsal Shine A. M.

Ishana Shyamalan se postarala jak o režii, tak i o scénář, přičemž se bude jednat o její celovečerní debut. Jisté zkušenosti s hororovým žánrem už ale má, jako režisérka, scenáristka a producentka se například podílela na tvorbě několika epizod seriálu Servant (2019).

Dále hrají Olwen Fouéré, Georgina Campbell, Siobhan Hewlett, Hannah Howland, Alistair Brammer, Seán T. Ó Meallaigh, Shane O'Regan, Oliver Finnegan, Anthony Morris a Jacob Greenway.

Film do našich kin vstoupí 6. 6. 2024.