Nedávno jsme se dozvěděli, že druhá fáze knižní a komiksové série Star Wars: Vrcholná Republika odstartuje v zahraničí až letos na podzim. Díky několika komiksům a dalším titulům však ještě doznívá třetí vlna stávající první fáze, přičemž velcí příznivci tohoto svérázného období Star Wars ságy a projektu divize Lucasfilm Publishing mohou pomalu začít vyhlížet ještě něco - artbook s názvem The Art of Star Wars: The High Republic, který společnost Abrams Books uvede na zahraniční trh 27. září/septembra 2022.

Artbook má na starosti autorka Kristin Baver, která nám na stránkách knihy představí řadu konceptů, designů, kreseb a samozřejmě příběhů, které se za tím vším skrývají. Chybět nebudou ani nové rozhovory s původní pěticí autorů knih a komiksů Star Wars: Vrcholné Republiky, což konkrétně znamená jména Claudia Gray, Daniel José Older, Justina Ireland, Cavan Scott a Charles Soule, nebo pohled různých umělců.

Odhalení knihy The Art of Star Wars: The High Republic proběhlo v rámci nového dílu Star Wars: The High Republic Show, který si posvítil také na první tituly z druhé fáze Vrcholné Republiky. Konečně tedy známe jejich názvy. Young adult kniha od Tessy Gratton a Justiny Ireland tak bude k dostání pod názvem Star Wars: The High Republic: Path of Deceit, zatímco dětská knížka od George Manna nese název Star Wars: The High Republic: Quest for the Hidden City. Jméno Star Wars: The High Republic: Convergence zase patří románu pro dospělé, pod nímž je podepsána Zoraida Córdova.

A pak tu máme oblíbenou Claudii Gray. Když byla druhá fáze Vrcholné Republiky nedávno poprvé nastíněno a my zjistili, že bude časově zasazená do období 150 let před událostmi první fáze, ještě jsme nevěděli, jaký nový projekt bude mít Gray na starosti. Předpokládali jsme přitom, že půjde o další knihu pro dospělé, jelikož jméno Claudia Gray najdeme i na obálce knihy Star Wars: The High Republic: The Fallen Star, která je hlavním titulem třetí vlny první fáze Vrcholné Republiky. Ale náš předpoklad byl mylný. Jelikož následující knihu pro dospělé píše Zoraida Córdova, Claudia Gray se postará o nový komiks od společnosti Dark Horse, jenž bude k dostání pod názvem Star Wars: The High Republic: Quest of the Jedi.

Pokud jde o komiksovou sekci, Cavan Scott bude mít na starosti novou řadu ústředního komiksu Star Wars: The High Republic od Marvelu, která odstartuje v průběhu letošního října/októbra, zatímco Charles Soule se v jiném komiksu zaměří na minulost Jedie Portera Engla. Daniel José Older se pak postará o rozšíření série Star Wars: The High Republic Adventures, které bude také spadat do portfolia Dark Horse.