Kolem Star Wars se zase rozvířily vody. Zdá se, že remake hry Star Wars: Knights of the Old Republic, o kterém se spekulovalo, pravděpodobně vznikne. Potvrdil to novinář Jason Schreier. Na oficiální oznámení nebo konkrétní informace si však musíme ještě počkat.

Přečtěte si také: Saber potvrzuje vývoj třech her. Star Wars nezmiňuje

Projekt oddaných fanoušků z YouTube kanálu Unreal Cinema si však také zaslouží svoji pozornost. Jejich cíl je ambiciózní. Ve formě miniseriálu, který se bude skládat z 30 - 60minutových epizod chtějí převést hru do moderní podoby. Používají k tomu Unreal Engine, který se kromě her využívá už i ve filmové a seriálové tvorbě. Příkladem za všechny je třeba Mandalorian. Z prvních ukázek lze určitě rozpoznat zapálení pro věc. Můžeme si v nich všimnout všech ikonických planet, lodí, zbraní a známých postav v čele s ikonickým vzhledem Darth Revana.

U obdobných projektů jsem vždy skeptický, pokud jde o vlastníky autorských práv, tedy Disney. Zde prý tvůrci dostali posvěcení od samotného Lucasfilmu, pokud dodrží pár jednoduchých pravidel. Nesmí použít žádné záběry nebo hudbu z filmů, nesmí na seriál veřejně vybírat peníze ani jej jinak zpoplatňovat a musí jasně uvést, že jde pouze o nezávislý projekt. Patreon však údajně není s těmito pravidly v rozporu. Pokud vás ukázky zaujaly, tak jako mě, můžete zvážit drobný příspěvek na stránkách projektu.