Fanoušci Hvězdných válek už dlouho čekají na pořádnou novinku ohledně dalšího snímku z předaleké galaxie, kterým má být Rogue Squadron. Ačkoli předchozí filmy naznačovaly, že by měl být tento titul odložen na neurčito, společnost Disney má jeho uvedení stále naplánované na rok 2023. Situace se tak stala poměrně nepřehlednou. Nyní se však ohledně Rogue Squadron objevila nová vzrušující aktualizace, která by měla fanouškům Hvězdných válek dodat novou naději.

Vypadá to, že režisérka Patty Jenkins kontaktovala tvůrce jednotky Rogue Squadron, která byla vyobrazena v předchozích dílech Star Wars, konkrétně v románech a komiksech Legendy: X-Wing. Mnoho fanoušků doufalo, že tyto vlastnosti X-Wingů budou mít vliv na připravovaný film Rogue Squadron. A nyní to vypadá, že tomu tak skutečně je.

Tuto informaci sdílel uživatel Twitteru @Jedi4Liberty, který se zřejmě setkal s Michaelem A. Stackpolem, autorem a tvůrcem Rogue Squadron:

„Skvělé setkání s Michaelem Stackpolem, který mi řekl, že je velmi nadšený z chystaného filmu #RogueSquadron, ujistil mě, že Patty Jenkinsová s ním byla v kontaktu už od samého začátku.“

Přečtěte si také: Star Wars: Battlefront Classic Collection neobsahuje obsah převzatý od modderů, dušuje se Aspyr

Jak bylo uvedeno výše, fanoušci doufali, že příběhy X-Wingů budou mít na tento film nějaký vliv. Nyní se zdá, že tomu tak rozhodně bude. Zatím samozřejmě není známo, kdy přesně by se měl film začít natáčet, ale mělo by se tak stát s ohledem na to, že jeho premiéra je naplánována na 21.12. 2023, pokud tedy nedojde k oficiálnímu odložení.