Koronavirus nemá se světem filmů a seriálů žádné slitování. Dokázal to i přednedávnem na produkci třetí série seriálu Star Trek: Picard, kde se jím na place nakazilo více než padesát lidí. Natáčení je tak pozastaveno už od pondělí, nicméně se předpokládá, že již příští týden by se mohlo opět rozjet. Dobrá zpráva však je, že sám Patrick Stewart, který slavného kapitána Picarda ztvárňuje, se nenakazil. Místo něho to ale odnesli jak někteří členové filmového štábu, tak i řada herců. Týdenní pauza by ale nijak neměla ovlivnit následné datum vydání, které ještě zatím neznáme. Jisté je jen to, že třetí série se dočkáme až někdy v roce 2023.

Člověk by si myslel, že filmový business má s koronavirem už to nejhorší za sebou. Přesto se s ním ale různé produkce všude možně na světě ještě stále potýkají. Kvůli nové variantě Omicron tak opět dochází k celé řadě odkládání premiér nejen seriálů, ale i filmů. Přednedávnem to například odnesl očekávaný snímek Morbius, jehož premiéra byla z nynějšího měsíce odložena na jaro. Velkou ránou byla pro mnohé fanoušky taktéž zpráva, že čtvrtý díl Johna Wicka byl odložen téměř o celý rok. A to i přestože produkce je už nějakou dobu u konce. 

I přes závažnosti na place natáčení třetí série Picarda se zatím nemusíme bát, že by došlo k nějakému odložení. První série, ve které se kapitán Jean-Luc Picard vrací z důchodu, aby mohl řešit další mystérie a vzdorovat silám, jež ohrožují Federaci, jsme se dočkali v roce 2020. Již příští měsíc bude na Paramount+ premiérovat série druhá, přičemž té třetí bychom se, pokud tedy vše půjde dobře, měli dočkat v prvních měsících roku 2023. Showrunnery seriálu budou i nadále Terry Matalas a Akiva Goldsman.