Už příští měsíc se k nám dovalí hraný příběh o slavném hrbáčovi jménem Quasimodo. A co je na to ta nejlepší? Že to nebude žádný Disneyho live-action remake! Snímek jménem Quasi bude totiž unikátní satirou na známý román od Victora Huga, přičemž na první oficiální trailer, který svým začátkem silně připomíná tvorbu od Monty Pythonů (jmenovitě Svatý grál), se můžete podívat výše.

Příběh bude samozřejmě vyprávět o titulním hrbáčovi (Steve Lemme), který však tentokrát nebude zvonit zvony v katedrále Notre-Dame. Místo toho pracuje se svým kamarádem (Kevin Heffernan) jako mučitel v jisté francouzské vesnici, ve které si sice z jeho hrbu místní střílejí, ale Quasi nad tím většinou mávne rukou. Pomalu se ale blíží událost jménem Papežův týden, která však Quasimu navždy změní život. 

Během této akce dorazí do vesnice sám papež (Paul Soter), s nímž zároveň dorazí také populární loterie. Kdo ji vyhraje, bude moct jít ke zpovědi přímo k samotnému papežovi. A samozřejmě onu loterii vyhraje náš Quasimodo, což z něho rázem udělá vesnického miláčka. Zdá se, že na mladého hrbáče se konečně usmálo štěstí. Ještě k tomu se střetne s jakousi urozenou paní (Adrianne Palicki), do které se následně zakouká. Ale samozřejmě to má jeden obrovitánský háček.

Quasi se totiž dostane do nebezpečného sváru mezi papežem a francouzským králem. A oba mocní muži usoudí, že onen hrbáč by mohl být skvělým vražedným nástrojem. Papež tak Quasimodovi přikáže, aby pro něho zabil krále, král však zase chce, aby pro něho Quasi zlikvidoval papeže. Jak se z toho náš hrdina vykroutí? To se holt budeme muset nechat překvapit. 

O scénář a režii se postaral představitel Quasiho kamaráda Kevin Heffernan, který účinkoval především v komediálním žánru. V roce 2009 zrežíroval svůj první film, kterým byla komedie The Slammin' Salmon. Je taktéž jedním z autorů scénáře k filmu Superpoldové 2 z roku 2018. Se scénářem u Quasiho mu ještě pomáhali Steve Lemme, Jay Chandrasekhar, Paul Soter a Erik Stolhanske.

Dále se ve filmu objeví herci jako Gabriel Hogan, Roman Mitichyan, Michael Heidemann, Maetrix Fitten, Suzanne Gutierrez a Ken May.

Oficiální premiéra na Disney+, Hulu a Star+ je stanovená na 20. 4. 2023.