Proč se rádi bojíme? Představte si klidný páteční večer v pohodlných pantoflích s rukou až po loket v popcornu. Účty jsou zaplacené, daně ještě daleko, ten divný zvuk v kolese vašeho auta se přestal ozyýat a pes vám nepočůral koberec, i když jste pracovali přesčas. Máte docela příjemný život, tak proč teď dobrovolně saháte po obsahu, který vás naplňuje úzkostí a strachem jít na záchod, protože k němu vede dlouhá tmavá chodba?

S nervy napjatými jako provaz se tlačíte do sedadla. Zpocené dlaně, zrychlený tep, zvýšený krevní tlak a napjaté svaly jsou předzvěstí situace "bojuj nebo uteč". Fyziologické změny v našem těle potvrzují, že strach milujeme . Tělo nás totiž odměňuje celou řadou hormonálních "dobrot", jako je adrenalin, endorfin, dopamin, oxytocin a serotonin.

Přečtěte si také: Druhá řada Wednesday nabírá na palubu hvězdu ze seriálu Westworld

Podzimní dny jsou neodmyslitelně spjaty s keltským svátkem zvaným Halloween, ale i když nejste příznivci tohoto anglosaského zvyku, musíte uznat, že říjen má své kouzlo i v našich končinách. Pokud se však nechcete plahočit v dešti dušičkovým průvodem a kostýmy nejsou vaše parketa, prožijte tyto příjemně strašidelné dny s Nerdfixem

Udělejte si popcorn, ohřejte si marshmallow na plynovém sporáku, uvařte horkou čokoládu, vydlabejte souseda, pozdravte dýni a podívejte se na strašidelná videa, která jsou na našem kanálu nebo se na něj teprve chystají.

V rámci příprav na seriál Wednesday od Netflixu uvedeme kompletní průřez historií Addamsovy rodiny. Těšit se můžete také na speciální strašidelnou topku, ve které vám jako redakce doporučíme naše oblíbené halloweenské filmy.

Jakých osm postav najdete téměř v každém klasickém hororu? To se dozvíte v našem seznamu hororových klišé. Hned v další videoeseji vám poradíme, jak přežít v hororu a nezemřít při tom. Jestli patříte mezi méně odvážné diváky, ale přesto máte chuť na trochu nadpřirozena, povíme vám o makabrózní kouzelné estetice Tima Burtona.

A nyní doporučení pro opravdové veterány, kteří se jen tak něčeho neleknou. Pokud máte pevné nervy, podívejte se na témata o prokletých filmech a filmových nehodách, skutečných zločinech nebo skupině otravných dětí se psem, kteří zneškodňují zločince převlečené za duchy a strašidla.

Je to skutečnost, nebo fikce našich scénáristů? Nejen tato, ale i mnoho dalších mrazivých videí najdete na našem kanálu.

Užijte si s námi Strašidelný říjen!