Během tohoto týdne obohatí slovenský knižní trh další titul od místního autora. Po roční pauze se na scénu vrací slovenská autorka Katarína Čavojová (Katarína Soyka) se sci-fi románem Mutácia z planéty Zem, jenž čtenářům představí příběh dvou znepřátelených ras.

Přečtěte si také: Za slovenský román Slepý život by se nemuseli stydět ani ti nejlepší fantasy spisovatelé

Katarína Čavojová, nebo chcete-li Katarína Soyka, se dostala k žánrové literatuře až v období studia na vysoké škole díky kamarádce a taktéž slovenské autorce Lenoně Štiblaríkové. Její láska ke knihám byla tak obrovská, že Katarína začala později psát své vlastní příběhy, a dokonce společně s Lenonou založila nezávislé nakladatelství Hydra (Vydavateľstvo Hydra).

Katarína za svou autorskou kariéru vyslala do světa okolo deseti knih a několik povídek z žánrů sci-fi i fantasy. Mezi její nejznámější díla můžeme zařadit sci-fi román Posledná Pozemšťanka, fantasy román Sklený vrch či fantasy povídkovou sbírku Vlčí brat.

Avšak nový román Mutácia z planéty Zem, který byl podpořen slovenským fondem na podporu umění, vezme čtenáře do úplně jiných vod:

„Turgovia kedysi spôsobili genocídu ľudstva, ktoré dnes prežíva už len na pár vesmírnych lodiach a živí sa pirátstvom. Chila dlho trénovala, aby sa dostala do ostrej akcie. Spočiatku šlo všetko hladko. Potom sa turgské plavidlo otriaslo nárazom. Našťastie, alebo nanešťastie, Chila nestroskotala sama. Ocitla sa vo vraku s dôstojníkom turgskej armády. V boji o holý život sa znepriatelené strany pokúsili o prímerie. Lenže, dá sa to vôbec? Niekedy nás totiž nútia proti sebe stáť okolnosti.“

Nový sci-fi román od Kateríny Čavojové s názvem Mutácia z planéty Zem by měl vyjít někdy koncem tohoto týdne. Vydavatelem je nakladatelství Hydra