Už nějaký ten pátek víme, že Amazon nám někdy v budoucnu nadělí nový hraný seriál, který se zaměří na Spider-Mana Noir, černobílou verzi pavoučího hrdiny, jenž se už objevil ve veleúspěšné animované podívané Spider-Man: Paralelní světy (2018). Zde mu hlas propůjčil Nicolas Cage, který se nedávno začal objevovat ve snech všech lidí ve snímku To se mi snad zdá.

A nyní se k nám dostaly zajímavé informace, podle kterých to vypadá, že Cage by si mohl roli zopakovat i v live-action podobě. Podle Elaine Low ze serveru The Ankler to vypadá, že herec velice aktivně jedná o své účasti v připravovaném seriálu, kde by si noirovského Spideyho opět zahrál. Hercovo zapojení však zatím není stoprocentní, zřejmě si budeme muset počkat až na nějaké oficiální potvrzení od Amazonu. 

Chystaný seriál by se měl odehrávat v New Yorku 30. let během Velké hospodářské krize. Spider-Mana Noir by zde neměl být žádným zelenáčem, jednat by se mělo už o zkušeného hrdinu, který se zločinem bojuje po svém.

Od minulého roku už také víme, kteří dva filmaři seriál povedou. Prvním showrunnerem se stane Oren Uziel, který se podílel na scénáři k filmům jako 22 Jump Street (2014), The Cloverfield Paradox (2018) a Ztracené město (2022). Připojí s k němu také Steve Lightfoot, který především proslul jako tvůrce seriálu The Punisher (2017) s Jonem Bernthalem v hlavní roli. 

Jednou z hlavních producentek seriálu bude Amy Pascal, která dohlížela na výrobu jak spider-manovské MCU trilogie s Tomem Hollandem, tak i na Paralelní světy a následné pokračování.

V přípravě byl i seriál Silk: Spider Society. Ten by se měl zaměřit na Cindy Moon, mladou ženu, kterou kousne stejný pavouk, jenž dal Peteru Parkerovi jeho schopnosti. Server The Ankler však hlásí, že Amazon dal projektu dočasnou stopku. Seriál údajně čelí předělávkám, aby se mohl více zaměřit na „mužské publikum“.