V létě roku 2023 se můžeme těšit na opravdu senzační filmovou nadílku. Nový film Christophera Nolana, další díl Mission: Impossible, filmový Flash a v neposlední řadě také pokračování filmu Spider-Man: Paralelní světy, které ponese název Spider-Man: Napříč paralelními světy. A teprve přednedávnem nám studio Sony nadělilo první plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše.

A už jen podle prvních vteřin se zdá, že nás čeká další vizuální lahůdka. Hlavním hrdinou se tak opět stane Miles (Shameik Moore), který v upoutávce mluví o své budoucnosti se svou matkou Rio Morales (Luna Lauren Vélez). Do toho se dočkáme několika scén z předešlých dílů, které slouží jako taková menší rekapitulace k tomu, co už má Miles vlastně za sebou. Teprve poté se dočkáme nových dechberoucích sekvencí. 

Do pokračování se tak vrací i Gwen Stacy (Hailee Steinfeld), která spolu s Milesem vstoupí do hlubin úžasných paralelních světů, kde se to jen hemží nejrůznějšími verzemi Spider-Manů. A zdá se, že mnozí z nich půjdou Milesovi po krku. Obzvlášť velkou hrozbou se ale stane Spider-Man 2099 jménem Miguel O’Hara, kterému propůjčil hlas Oscar Isaac. A z upoutávky je patrné, že se rozhodně s ničím párat nehodlá.

Už nějakou dobu ale víme, že jedním z primárních padouchů se má stát The Spot, slavný Spideyho komiksový nepřítel, jenž umí otevírat interdimenzionální portály, které využívá k páchání zločinu. Ve snímku ho ztvární Jason Schwartzman.

Dále se nám ve filmu představí Jake Johnson jako Peter B. Parker, Russell Richardson jako Mileův otec Jefferson Davis, Daniel Kaluuya jako Spider-Punk alias Hobart “Hobie” Brown a Issa Rae jako Spider-Woman alias Jessica Drew. 

O režii filmu se postaralo trio Joaquim Dos Santos, Kemp Powers a Justin Thompson. Scénář zas zpracovali Dave Callaham, Phil Lord a Christopher Miller.

Studio taktéž na jaře odhalilo oficiální název pro třetí díl, který se nakonec nebude jmenovat Napříč paralelními světy – Část 2, nýbrž Spider-Man: Beyond the Spider-Verse. Toho bychom se ale měli v kinech dočkat až 29. 3. 2024. Co se týče nadcházejícího snímku, v našich kinech by se měl objevit 1. 6. 2023.

Co na trailer říkáte?