Pepek námořník, jehož postava je zcela jednoznačně jednou z nejlepších reklam na špenát, bude už za několik roků slavit 100 let od svého vzniku. Siláckého hrdinu, který během své existence bavil hned několik generací diváků, můžeme znát třeba jak ze slavného animovaného seriálu z roku 1960, tak i z hraného filmu (1980) od Roberta Altmana, kde si slavného mořského vlka zahrál Robin Williams.

A nyní server Variety hlásí, že Pepek se k nám vrátí skrze další hraný celovečerák, na jehož výrobu budou dohlížet studia Chernin Entertainment a King Features. O samotném příběhu zatím nic nevíme, nicméně server uvádí, že se bude jednat o podívanou s vysokým rozpočtem. 

Snímek už také má na palubě svého hlavního scenáristu. Tím by se měl stát Michael Caleo, jehož celovečerním debutem bylo drama Na poslední chvíli (2006), podílel se také na scénáři ke krimi komedii Mafiánovi (2013) od Luca Bessona. Zároveň se také jedná o tvůrce a hlavního scenáristu seriálu Sexy Bestie, který na službě Paramount+ premiéroval před dvěma měsíci.

Bude se každopádně jednat o první hraný celovečerák s Pepkem od dob výše zmíněného filmu s Williamsem. Kdo ale bude špenát milujícího hrdinu hrát, zatím není známo. 

Pepka vytvořil v roce 1929 komiksový kreslíř E. C. Segar, poprvé se tak objevil v minikomiksu jménem Thimble Theatre. Během 30. let pak o něm vzniklo hned několik animovaných filmečků. Kromě Pepka patří mezi podstatné postavy ještě jeho láska Olive Oyl a jeho věčný arci-nepřítel Bluto.

Jelikož se chystaný snímek zdá být teprve v brzkých fázích výroby, tak zatím těžko říct, kdy přesně se ho vlastně dočkáme.