Éra bondovek s Danielem Craigem už je nějakou dobu za námi, ale na světlo světa stále unikají další a další zajímavé informace o tom, čeho všeho jsme se v jednotlivých filmech měli původně dočkat. Jedna taková se týká i charakteru jménem M, hlavy tajné britské organizace MI6, která je zároveň Bondovým nadřízeným. Jednou z nejslavnějších představitelek M byla bezesporu Judi Dench, která hlavu organizace ztvárnila nejen v éře Daniela Craiga, ale i v době, kdy agenta 007 hrál Pierce Brosnan. Na konci filmu Skyfall však její místo převzal Gareth Mallory, kterého ztvárnil Ralph Fiennes. Ten pak v roli M zůstal až do poslední bondovky Není čas zemřít. Herec se však podělil o poměrně překvapivý osud, který na jeho postavu původně čekal ve filmu Spectre

V rozhovoru pro podcast Happy Sad Confused herec odhalil, že Sam Mendes, který se ujal režie dílů Skyfall a Spectre, chtěl údajně z hlavy MI6 udělat Blofelda, jednoho z nejslavnějších nepřátel Bonda, jehož nakonec ztvárnil Christoph Waltz. K onomu šokujícímu odhalení mělo dojít někdy během druhé půlky filmu Spectre. Fiennesovi se ale tato představa ani trochu nelíbila. Proto o tom začal s režisérem vést poměrně intenzivní diskuze.

,,Nechtěl jsem hrát M jenom proto, aby se z něho nakonec stal padouch. M přeci nemůže být nikdy padouch.“

Jelikož film před produkcí prošel řadou úprav, nakonec Mendes Fiennesovi vyhověl. I tak ale nechtěl zavrhnout onen nápad, že přímo uvnitř MI6 bude tajně operovat jeden ze členů zločinecké organizace Spectre. Proto byla následně vytvořena postava C, kterého ztvárnil Andrew Scott. Role Blofelda pak připadla Waltzovi. 

Otázkou nyní je, zda by původní režisérův nápad zlepšil celkové kvality filmu. Mnozí totiž považují Spectre za jednu z těch méně povedených novodobých bondovek. A to především z toho důvodu, že její hlavní padouch se ve filmu objeví až příliš pozdě. Líbil by se vám původní nápad udělat z M Bondova slavného nepřítele?