Spawn, slavný komiksový antihrdina, jemuž v roce 1992 vdechl život Todd McFarlane, dostane nový filmový kabátek. To už ostatně víme delší dobu, naposledy jsme o chystaném filmu psali loni na podzim, kdy vyšlo najevo, že scénář je téměř hotový. A nyní konečně známe oficiální název filmu, který na síti X odhalil jak zmíněný Todd McFarlane, tak i Jason Blum, šéf hororového impéria Blumhouse Productions, jenž na výrobu filmu dohlíží.

Snímek se bude jmenovat King Spawn, podle příspěvku níže to také vypadá, že scénář je už opravdu dokončený, tudíž jsme zase o něco blíže k začátku hlavní části produkce. Podle McFarlanea nemáme čekat žádný příběh, kde dobro bojuje proti zlu, Scott Silver, jeden ze scenáristů, se prý rozhodl zariskovat, v rámci čehož hodlá divákům nadělit podívanou, která se pokusí posunout hranice komiksových filmů. Film by měl být také mládeži nepřístupný. 

Původní komiks vypráví o vojákovi Alu Simmonsovi, kterého zabijí jeho vlastní parťáci. Následně ale uzavře dohodou s temnými silami, v rámci čehož se vrátí zpět do světa živých v démonické podobě, aby se mohl náležitě pomstít.

Pokud se nic nezměnilo, tak k filmovému rebootu by měl být i nadále upsaný Jamie Foxx (Spider-Man: Bez domova), který titulního antihrdinu ztvární. Jestliže je již scénář dokončený, tvůrci by se nyní měli začít poohlížet po společnosti, která by se mohla postarat o distribuci.

Připomeneme ještě, že na světě již máme filmovou adaptaci z roku 1997 od Marka A.Z. Dippéa, ovšem na tu mnozí diváci a kritici nevzpomínají v dobrém. Snad to tudíž zde bude o několik tříd lepší. 

Kromě Scotta Silvera (Fighter, Joker) na scénáři pracovali ještě Malcolm Spellman (Falcon a Winter Soldier) a Matthew Mixon (Yesterday Was Everything).

Datum premiéry zatím na světě nemáme, nicméně loni v létě Jason Blum uvedl, že by film měl vyjít někdy během roku 2025.