Už několik let víme, že Netflix připravuje filmovou adaptaci románu Kosmonaut z Čech (Spaceman of Bohemia), kterou napsal v USA žijící český spisovatel Jaroslav Kalfař. V hlavní roli se objeví Adam Sandler, který už nejednou dokázal, že zvládne i vážnější role. A nyní se Netflix konečně pochlubil první krátkou upoutávkou, na kterou se můžete podívat výše.

Ta nám toho sice moc neukáže, ale především se z ní dozvíme, kdy přesně se vlastně filmu dočkáme. Na službě bude Spaceman premiérovat již 1. 3. 2024. Sandler se tak ujme role českého kosmonauta jménem Jakub Procházka, který si po šesti měsících na osamělé výzkumné misi na okraj sluneční soustavy začne uvědomovat, že jeho pozemský život se už možná rozpadl. 

V útrobách své lodi ale následně nalezne podivné mimozemské stvoření z dávných věků, které mu mimo jiné pomůže urovnat věci s jeho ženou Lenkou (Carey Mulligan). Během toho mezi nimi vznikne silné emocionální pouto.

I přestože výše uvedená upoutávka je kratičká, už teď to vypadá, že snímek bude mít opravdu skvělou atmosféru. Jsme proto velice zvědaví na to, jak bude vypadat nějaký ten plnohodnotný oficiální trailer, který by nám mohl Netflix nadělit snad už někdy v následujících týdnech.

Snímek se natáčel jak v Praze, tak i na mnoha dalších místech České republiky, například Marianské Lázně, Černošice a Bystřice.

Skvělou zprávou také je, že snímek natočil řádně zkušený filmař. Otěží režie se totiž chopil Johan Renck, který natočil všechny epizody slavného seriálu Černobyl (2019). Scénář zas zpracoval Colby Day.

Dále se ve snímku dočkáme herců jako Paul Dano, Isabella Rossellini, Kunal Nayyar a Sinead Phelps.