POZOR! Následující řádky obsahují spoilery k filmu Spider-Man: Bez domova!

Není žádných pochyb o tom, že Spider-Man: Bez domova vejde do historie jako jeden z nejúspěšnějších a nejmilovanějších MCU filmů všech dob. Jeden ze základních aspektů jeho úspěchu spočívá i v návratu celé řady starých známých postav, které se v minulosti objevily v různých hraných filmech o pavoučím hrdinovi. Mezi tyto postavy patří i Spider-Man v podání Andrew Garfielda, který Spideyho ztvárnil ve filmech Amazing Spider-Man a Amazing Spider-Man 2. Ale i přestože si fanoušci hercův výkon v obou snímcích vychvalovali, jako jediný hraný Spidey nemá svou vlastní trilogii. Jeho dobrodružství totiž nechalo studio Sony utnout nějakou dobu po vydání druhého dílu z roku 2014.

Nicméně po vydání Spider-Mana: Bez domova se na sociálních sítích začal ve velkém rozjíždět hashtag #MakeTASM3 (Make The Amazing Spider-Man 3). Fanoušci tak doufají, že když se Garfieldův Spidey vrátil, mohli by se i konečně dočkat onoho třetího dílu, který nikdy nespatřil světlo světa. 

Ovšem pozor, studio Sony rozhodně onen hashtag neignoruje. Na svém oficiálním Twitteru zveřejnilo příspěvek, ve kterém sdělilo následující:

,,Ano viděli jsme ten hashtag. Ne, nerozhodujeme o tom, které filmy se natočí. Jsme jen sociální tým.“

I přestože to může být pro někoho zklamáním, tak zároveň to ale dokazuje, že studio Sony si je dobře vědomo stále populárnější fanouškovské kampaně s cílem se jednoho dne dočkat The Amazing Spider-Mana 3. Je tedy možná jen otázkou času, kdy se k věci vyjádří i představitelé studia, kteří o budoucích filmech rozhodují. Pokud tedy fanoušci budou i nadále projevovat svou podporu a vyjadřovat touhu vidět Andrewa Garfielda v obleku Spideyho znovu, pak se jim jejich přání může jednoho dne opravdu splnit. Můžeme jen doufat. 

Nutno také dodat, že návratu do třetího dílu by se vůbec nebránil ani sám Andrew Garfiled. Nicméně v rozhovoru pro Variety ze začátku roku prohlásil, že to udělá pouze pod jednou podmínkou. Musí to na něj zkrátka působit správně. Respektive se mu musí zamlouvat vize, kterou pro celý film připraví budoucí tvůrci. Mnoho fanoušků si také přeje, aby se ve třetím díle Garfieldova Spider-Mana objevil Venom Toma Hardyho, se kterým by pavoučí hrdina změřil síly.

Vše ale bude ve výsledku záležet na Sony. Ovšem jelikož se film o Spider-Manovi stal jejich komerčně vůbec nejúspěšnějším snímkem všech dob, tak je jasné, že mu jen tak brzy sbohem nedají. Ocenili byste Amazing Spider-Mana 3?