Jeden z prvních filmů čtvrté fáze MCU se ukazuje v plné parádě. Dnes totiž vyšel další trailer na očekávaný sólový film Black Widow, který se bude soustředit zejména na stejnojmennou postavu, jež byla jedním z prvních členů původních Avengers.

Příběh, který je zasazen mezi události Civil War a Infinity War, nám poví více o tom, co Natasha Romanoff dělala po rozpadu Avangers. Také se zdá, že se pomocí flashbacků konečně dozvíme více o její minulosti a bolestivém tréninku, který nechvalně proslavil tzv. Red Room.

To ostatně značí příchod dalších postav, které si také prošly programem Černých vdov. Jednak Yelena Belova, která se v komiksech poprvé představila v roce 1999 a o které víme, že se Natashe v schopnostech vyrovná. Pak je tu ještě tajemná Melina, kterou si zahrála Rachel Weisz. Melina program absolvovala dokonce pětkrát, což z ní teoreticky dělá velice nebezpečnou možnou nemesis.

Nově se nám také představí Taskmaster, jehož můžete znát například ze hry Marvel's Spider-Man. Tuto postavu není radno podceňovat, protože se umí velmi rychle adaptovat na boj a přebírat tak schopnosti a dovednosti svých protivníků. To mu umožňuje schopnost tzv. „fotografických reflexů“. V komiksech tak například zkopíroval bojový styl Hawkeye, Black Panthera, Punishera, Moon Knighta a mnoha dalších.

Fanoušci Stranger Things pak jistě ocení příchod klaďase Red Guardiana v podání Davida Harboura.

Uvidíme, jak tedy nakonec Black Widow dopadne. V traileru film vůbec nevypadá špatně a i po příběhové stránce zatím má nakročeno k zajímavé zápletce. Když se ale podíváme, kdo za snímkem stojí, je více než na místě obávat se o jeho výsledné kvality. Do režisérského křesla usedla Cate Shortland, jež za sebou má snímky jako Berlínský syndrom či kvalitnější Lore. Podílela se i na seriálu Smilf. Mnohem více zneklidňující jsou však dvě jména stojící za samotným scénářem Black Widow. Jednak Ned Benson, který pracoval na Zmizení Eleanor Rigby, druhak Jac Schaeffer, která momentálně pracuje i na seriálu WandaVision. Z její„skvělé“ tvorby můžeme jmenovat například loňské Podfukářky, nebo film Ledové království: Vánoce s Olafem. I to možná bude důvod, proč nakonec Black Widow nedostala R rating.

Skepticismus je tedy na místě a my se můžeme jen modlit, aby tahle sólovka nedopadla stejně, jako příšernost jménem Captain Marvel. Už jen z úcty k filmové historii, kterou za sebou Black Widow má.

Na zodpovězení toho, jak vlastně film dopadne, ale nebudeme muset čekat dlouho. Do našich kin zavítá už 30. dubna/ apríla.