Seriál Šógun, který je další adaptací slavné knižní předlohy od Jamese Clavella, se pro stanici FX stal vyloženou peckou. Nejenže měl titul skvělou sledovanost, ale také se na něj lepily pozitivní reakce jak od kritiků, tak i od diváků. Tvůrci ale už dlouho tvrdili, že Šógun měl zadaptovat celou knižní předlohu, přičemž s dalšími sezónami nepočítali.

Ale však to znáte. S takovými velkými úspěchy se holt někdy plány mění. Už minulý týden vyšlo najevo, že charismatický Hiroyuki Sanada, který ztvárnil Yoshiiho Toranagu, měl uzavřít novou smlouvu, v rámci níž si měl zmíněnou roli zopakovat i v budoucnu.

A nyní se zdá, že jeho příběh bude skutečně pokračovat. Stanice FX a jeho streamovací partner Hulu hlásí, že už pracují se správci Clavellovy pozůstalosti na dalších dvou sezónách. 

Projekt ještě nemá oficiálně zelenou, stejně tak ani nebyl oznámen start produkce. Už se ale dávají dohromady scenáristé, kteří by měli s prací na dalších řadách začít v létě. Server Variety také hlásí, že se vrací i Justin Marks a Rachel Kondo, showrunneři, výkonní producenti a hlavní scenáristé seriálu.

O čem přesně ale další řady budou, je zatím ve hvězdách. První sezóna v podstatě zahrnula všechny podstatné události z původní knižní předlohy z roku 1975. Takže se holt budeme muset modlit, aby to nakonec nedopadlo jako Hra o trůny (2011), se kterou to šlo z kopce poté, co tvůrcům došel knižní materiál. Ale raději nebudeme předčasně strašit. 

Znovu připomínáme, že příchod dalších dvou řad ještě není definitivně jistý. Zatím se ale vše zdá být na dobré cestě. Na první řadě se každopádně pracovalo celých šest let, přičemž se jedná o vůbec nejdražší seriál stanice FX.

Kromě výše zmíněného japonského herce se v titulu objevili také Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Yûki Kedôin, Eushin Lee, Tommy Bastow, Hiroto Kanai, Hiromoto Ida, Emi Kamito a Kengo Hashimoto.

Všech 10 epizod si můžete pustit na Disney+.