Velice slibně vyhlížející seriál Šógun k nám dorazí už příští měsíc. FX Networks se nám proto rozhodlo nadělit zbrusu nový Red Band trailer, na který se můžete podívat výše.

Těšit se tak můžeme na další adaptaci stejnojmenné knihy, kterou v roce 1975 napsal James Clavell. Příběh nás zavede do feudálního Japonka během 17. století, v němž se charismatický Lord Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) snaží stát se šógunem, nejmocnějším vojenským panovníkem. Na scénu posléze přichází britský námořník jménem John Blackthorne (Cosmo Jarvis), který se ve službách Toranagy vydá na cestu samuraje. Během poznávání místní kultury se ale zakouká do Tody Mariko (Anna Sawai), mladé ženy, která je lapena mezi svým náboženským přesvědčením a dědictvím rodiny, jež upadla v nemilost.

Dosavadní upoutávky každopádně vypadají skvěle, snad nás tedy nečeká žádné hořké zklamání. 

Tvůrcem a hlavním scenáristou se stal Justin Marks (Dva světy). O režii jednotlivých epizod se postarali například Frederick E.O. Toye (The Boys), Jonathan van Tulleken (Misfits: Zmetci), Charlotte Brändström (Zaklínač), Takeshi Fukunaga (Žena z hor), Hiromi Kamata (Vyslanci) a Emmanuel Osei-Kuffour (Půlnoční klub).

Dále se můžeme těšit na herce jako Tadanobu Asano, Yûki Kedôin, Eushin Lee, Tommy Bastow, Hiroto Kanai, Hiromoto Ida, Emi Kamito a Kengo Hashimoto.

Seriál se na Disney+ objeví 27. 2. 2024.