Zatímco Česká republika vyšle do boje o Oscara za Nejlepší cizojazyčný film snímek Bratři, Španělsko zas vybralo napínavou podívanou podle skutečné události jménem Sněžné bratrstvo. A Netflix nedávno vydal další oficiální upoutávku, na kterou se můžete podívat výše.

Jak již bylo řečeno, film bude vycházet ze skutečné události, během které v roce 1972 ragbyový tým z Uruguaye cestuje letadlem Fairchild FH-227D z Montevidea do Chile. Letadlo se však zřítilo v mrazivých Andách, čímž pro cestující rázem začne krutý boj o přežití, během něhož se budou muset uchýlit k extrémním metodám, aby zůstali naživu. Jedná se ovšem o další teaser trailer, jenž nám toho z filmu zas až tolik neukáže, napravit by to mohla až plnohodnotná upoutávka, které se snad dočkáme v následujících měsících. 

Celkově bylo na palubě letadla 45 lidí, ale ne všem se podařilo přežít. Celá událost je taktéž známá jako Zázrak v Andách, která už do filmové podoby byla párkrát převedena. Nadcházející snímek bude každopádně vycházet z knihy I Had to Survive z roku 2016, kterou napsal Roberto Canessa, jeden z původních přeživších letu.

Tvůrci také podle všeho natočili více než 100 hodin rozhovorů se všemi žijícími přeživšími, aby se na výrobu snímku dobře připravili. Udržovali tak kontakt nejenom s přeživšími, ale i s rodinami těch, kteří onu nešťastnou událost nepřežili. Kromě Španělska se údajně natáčelo i přímo na místě, kde letadlo spadlo. 

O scénář a režii se postaral J.A. Bayona, který se proslavil díky svému hororovému debutu Sirotčinec (2006). Mezi jeho další slavné kousky patří ještě Nic nás nerozdělí (2012), Volání netvora: Příběh života (2016) a Jurský svět: Zánik říše (2018). Dále na scénáři pracovali Nicolás Casariego a Jaime Marques.

Ve snímku se nám představí herci jako Rafael Federman, Enzo Vogrincic, Agustín Pardella, Esteban Bigliardi, Matías Recalt, Esteban Kukuriczka a Valentino Alonso.

Snímek bude na Netflixu premiérovat 4. 1. 2024.