Steve Asbell, předseda společnosti 20th Century Studios, se během rozhovoru pro The Hollywood Reporter rozpovídal o mnoho velkých filmových novinkách. Díky jeho slovům nyní například víme, že nadcházející čtvrtý díl z novodobé filmové série Planeta opic se začne natáčet už na konci letošního roku. Taktéž fanoušky ujistil, že je již téměř dokončený scénář ke druhému dílu akční komedie Free Guy, do kterého by se měl opět vrátit Ryan Reynolds. Asbell taktéž oznámil, že je již dokončený scénář ke třetímu filmu o Herculu Poirotovi, kterého v předešlých dílech (Vražda v Orient expresu a Smrt na Nilu) ztvárnil Kenneth Branagh, jenž se i ujal režie. Asbell tak sdělil následující:

,,Už máme dokončený scénář ke třetímu dílu, o který se postaral Michael Green. Je to však docela odvážná změna v žánru a atmosféře. Film se bude odehrávat v poválečných Benátkách, přičemž se bude jednat o filmovou adaptaci jedné z méně známých knih od Agathy Christie. Ten ikonický knírek tudíž uvidíte znovu.“ 

Snímek Smrt na Nilu vešel do kin ani ne před měsícem, přičemž zatím se filmu s rozpočtem 90 milionů dolarů podařilo vydělat přes 115 milionů. To sice žádná velká sláva není, ale na dobu pandemie koronviru je to vlastně docela slušné číslo. I tak se ale studio evidentně rozhodlo, že bude v dobrodružství slavného belgického detektiva pokračovat i nadále. Mnoho fanoušků tak vítá, že třetí díl bude vycházet z méně známého příběhu, protože Branaghova Smrt na Nilu je již třetí audiovizuální adaptací. První filmové ztvárnění natočil v roce 1978 John Guillermin, nicméně asi nejznámější verze je ta s Davidem Suchetem, což byla epizodní součást slavného seriálu Hercule Poirot z roku 1989.

Michael Green, kterého Asbell zmiňuje, se postaral o scénář i k předešlým dvěma dílům. Je taktéž jedním z tvůrců seriálu Američtí bohové z roku 2017, přičemž se i podílel na tvorbě scénáře hollywoodských velkofilmů jako Logan: Wolverine a Blade Runner 2049. 

Nyní je otázkou, nakolik velká bude ona změna v atmosféře, o které Asbell výše hovoří. Údajně nás ale čeká mnohem temnější příběh, který se od těch předešlých bude v mnohém lišit. Kenneth Branagh také v minulosti prohlásil, že by jednoho dne velice rád udělal crossover snímek, ve kterém se Hercule Poirot setká se slečnou Marplovou, další ikonickou hrdinkou a vyšetřovatelkou z knih Agathy Christie. Na další informace si každopádně budeme muset počkat.

Jaký je vás oblíbený román od slavné spisovatelky?