V půlce léta minulého roku se scenárista Alex Garland, jehož debutem byl slavný snímek 28 dní poté (2002) od režiséra Dannyho Boylea, nechal slyšet, že se mu před lety v hlavě zrodil nápad na pokračování zmíněného zombie titulu. Následně se s oním nápadem podělil i s Boylem, jemuž se Garlandova vize o novém filmu zamlouvala.

A nyní se zdá, že se věci konečně daly pořádně do pohybu. Server The Hollywood Reporter hlásí, že se začalo pracovat na pokračování jménem 28 Years Later (28 let poté). K projektu je upsaný jak Garland, tak i Danny Boyle, který už před pár lety uvedl, že by další díl velice rád natočil. Zdroje zmíněného serveru hlásí, že někdy během tohoto týdne půjdou s filmem na trh, kde ho budou nabízet různým studiích a platformám. 

S tím vším ale souvisí ještě jedna zajímavá informace. Snímek 28 let poté by údajně měl být nejenom pokračováním, ale také začátkem zcela nové trilogie. Ta ale zřejmě vznikne jen za předpokladu, že film si povede dobře s tržbami. Server hlásí, že rozpočet by měl mít kolem 75 milionů dolarů, čímž bude oproti předešlým filmům ze série mnohonásobně dražší. 28 dní poté se natočilo za 8 milionů dolarů, volné pokračování s názvem 28 týdnů poté (2007), na němž se Garland a Boyle podíleli pouze jako producenti, zas stálo 15 milionů. Tak uvidíme, zda se to chystanému snímku nakonec vyplatí.

První film se zaměřil na mladého muže jménem Jim (Cillian Murphy), který se jednoho dne probudí z kómatu ve zdánlivě zcela opuštěném Londýně. Netuší však, že v jeho ulicích se skrývají smrtící zombíci, které přeměnilo vypuštění vysoce nakažlivého viru.

Zatím není známo, zda se v chystaném filmu znovu objeví Cillian Murphy, aby si svou slavnou roli zopakoval, rozhodně by ale bylo fajn ho znovu vidět. Sám herec už ostatně o návrat projevil zájem.

Podle informací z předešlých měsíců se také zdá, že Garland už má dokončený scénář od roku 2022. Snad se tedy brzy dozvíme další informace nejenom o obsazení, ale také o tom, co všechno nám vlastně chystaný zombie titul nabídne.