Mladý irský herec Barry Keoghan momentálně zažívá svou zlatou éru. V posledních letech se totiž objevoval v parádních titulech jako Dunkerk, Zelený rytíř, The Batman a především Víly z Inisherinu, za který byl letos nominován nejenom na první Zlatý glób, ale i prvního Oscara. A už brzy se objeví v dalším slibně znějícím projektu. Herec si totiž má zahrát legendárního amerického střelce z 19. století, kterému se přezdívalo Billy the Kid.

Jednat by se mělo o životopisný snímek, tudíž by nás měl obeznámit s jeho irskými kořeny, prvními kovbojskými lety a možná se dočkáme i jeho působení ve válce v Lincolnském okresu. Zajímavé také je, že sám Keoghan s Billym určité věci sdílí. Kromě irského původu například oba dva také ztratily matku v podobném věku, Billy the Kid v 15 letech a Barry Keoghan ve 12 letech. Sám Keoghan každopádně po roli známého psance snil hezkých několik let. 

Herec pro server Deadline každopádně uvedl, že nadcházející snímek se bude od jiných verzích v lecčem lišit. V první řadě uvádí, že film určitým způsobem ikonického banditu „zlidští“, přičemž nebude věčně působit dojmem onoho chladnokrevného a klidného pistolníka. Příběh by se měl tak mimo jiné zaměřit na Billyho počáteční zranitelnost, když se svou zločineckou kariérou začínal. Keoghan tak věří, že díky tomuto přístupu se na něj budou diváci koukat ne jako na známou legendu, ale hlavně jako na normálního člověka, který musel celý život před něčím utíkat.

Snímek by měl zrežírovat Bart Layton, který nám v roce 2018 nadělil vynikající, ale bohužel extrémně nedoceněný snímek American Animals, kde si Keoghan zahrál jednu z hlavních rolí také. Bylo to právě během natáčení tohoto filmu, kdy Keoghan Laytonovi navrhl, zda by snímek o slavném psanci jednou nenatočili. Údajně se k tomu chystali už v roce 2020, ale tehdy udeřila v plné míře pandemie koronaviru, která ony plány na několik let zdržela. 

O scénář se momentálně stará Hunter Andrews, přičemž jedním z producentů se stane Ed Guiney, který s Keoghanem například už pracoval na psychologickém thrilleru Zabití posvátného jelena z roku 2017.

Podle režiséra Barta Laytona by ale mělo samotné natáčení začít až někdy v první polovině roku 2024, tudíž je poměrně dost možné, že filmu se nakonec dočkáme až někdy za dva roky.