Po více než třiadvaceti letech se na světlo světa opět vrátí dospělácký sci-fi seriál Babylon 5. Podle webu Variety dala vysílací stanice The CW Network zelenou k oficiálnímu rebootu, který navíc povede J. Michael Straczynski, jenž je i původním tvůrcem celého seriálu. To je rozhodně dobrá zpráva, protože Straczynski se ukázal být nejen schopným showrunnerem, ale i scénáristou. Ze všech sto deseti vydaných epizod jich Straczynski napsal devadesát dva. Tudíž je jeho otisk na celém seriálu více než znatelný. Z dostupných informací se zdá, že se bude jednat o kompletní reboot, k pokračování páté série, která byla i řadou poslední, pravděpodobně nedojde. 

Děj bude sledovat Johna Sheridana, pozemského důstojníka s tajemnou minulostí, kterému bude přidělena služba na Babylonu 5, rozsáhlé vesmírné stanici se šířkou až osmi kilometrů. Stanice je zároveň přístavem pro poutníky, pašeráky, firemní výzkumníky a mimozemské diplomaty, takže je na ní rozhodně živo. Klidnou službu však John na stanici mít rozhodně nebude, protože se v důsledku činů jedné pozemské firmy rozhoří konflikt mezi posádkou Babylonu 5 a jistou civilizací, která je o celé miliony let vyspělejší. Celá posádka tak vstoupí do boje o přežití. Takto očekávaný reboot shrnulo studio Warner Bros..

Zpráva o rebootu může být pro mnohé fanoušky poměrně velkým překvapením, protože ještě před pár lety Straczynski fandům ohlásil, že Warner Bros., pod který seriál vznikal, už se seriálem nehodlá nic dělat. Proto se řada zklamaných fanoušků musela smířit s tím, že své sci-fi lásce musí dát věčné sbohem. Po ohlášení rebootu se zas fanoušci začali ptát, proč spíše tvůrci raději neudělají pokračování, když se seriál před nějakou dobou dočkal remasterované verze. Vedoucí seriálu na to ale odpověděl, že dvakrát do stejné řeky člověk nevstoupí, protože se řeka změnila. Stejně tak i fanoušci. I přestože reboot bude vycházet ze stejného námětu, bude v něm řada nových věcí, které i veteránské fanoušky jistojistě překvapí. Navíc kdyby místo rebootu vydali další řadu, svou novostí by se příliš lišila od zbytku, který vznikal v 90. letech. 

Straczynski momentálně píše scénář k pilotní epizodě, ovšem zatím ještě samozřejmě nevíme, kdy se očekávaného rebootu dočkáme. Doufejme ale, že se bude jednat o co nejdůstojnějšího nástupce slavné a inovativní sci-fi série.