Nedávno proběhl 80. ročník udělování Zlatých glóbů, na kterém cenu Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu získala také herečka Amanda Seyfried za seriál Kauza Theranos. Herečka však na ceremoniálu nebyla přítomna, protože byla údajně příliš zaneprázdněná přípravami na výrobu jistého muzikálu. Tím je se vší pravděpodobností adaptace filmu Thelma a Louise, který v roce 1991 natočil Ridley Scott. A pokud jste fanoušky road movie, pak je pro vás tento film vyloženou povinností.

Jak už může být podle názvu zřejmé, příběh se točí kolem Thelmy (Geena Davis) a její kamarádky Lousie (Susan Sarandon), které se vydají na cestu přes Spojené státy po zabití muže, jenž se pokusil Thelmu znásilnit. Scénář zpracovala Callie Khouri, která za něj následně v roce 1992 vyhrála Oscara. 

Nyní se můžeme těšit na muzikálový remake, který by měl podle serveru Variety být ve výrobě už od roku 2021. Opět by na něm měla pracovat Callie Khouri, ovšem nyní bude potřeba také někdo, kdo se postará o hudební sekvence. Onou vyvolenou by se měla stát zpěvačka Neko Case, která je členkou kanadské indie rockové kapely The New Pornographers. Její práce bude složit hudbu, nicméně o slova se má postarat herečka a autorka divadelních her Haley Feiffer.

O režii muzikálu by se tentokrát měl postarat filmař Trip Cullman. Taktéž vyšlo najevo, že k Amandě se připojí i Evan Rachel Wood, hvězda ze seriálu Westworld. Lze se proto domnívat, že obě dvě herečky se zhostí rolí titulních hrdinek. 

Každopádně není příliš překvapivé, že k projektu jsou upsané právě tyto dvě hvězdy, které už několikrát dokázaly, že zpívat fakt umí.

U Amandy Seyfried stojí za zmínku například její působení v komedii Mamma Mia! z roku 2008, Evan Rachel Wood zas zapěla v romantickém muzikálu Napříč vesmírem (2007) a pokračování animáku Frozen (2019). V následujících měsících se o projektu snad dočkáme další informace.