Tak to vypadá, že v budoucnu bychom se mohli dočkat adaptace další slavné fantasy série. Server Deadline oznámil, že studio Skydance si brousí zuby na knižní ságu Hraničářův učeň, za kterou stojí autor John Flanagan. Podle všeho by se mělo jednat o adaptaci filmovou, pokud ale bude úspěšná, tak by další díly měly následovat.

Na palubě bychom už měli mít i filmaře, který chystaný snímek napíše a zrežíruje. Filmovou verzi Hraničářova učně by si měl vzít na starost Theodore Melfi, na Oscara nominovaný filmař, který natočil tituly jako Miluj souseda svého (2014) a Skrytá čísla (2016). Na výrobu bude jakožto výkonný producent dohlížet také sám John Flanagan. 

Dočkat bychom se tak měli stejného děje, který nám nabídly i původní předlohy. Hlavním hrdinou se tak stane sirotek jménem Will, který touží stát se rytířem. Jakožto svého učně ho ale nakonec přijme Halt, který patří k tajemným hraničářům. A právě život hraničáře bude pro pro Willa cestou, kterou si pro něj přichystal osud.

Server Deadline hlásí, že chystaný film by měl zadaptovat první dva knižní díly, to znamená Rozvaliny Gorlanu a Hořící most. Melfi každopádně považuje za čest, že může se studiem Skydance na projektu spolupracovat, zdá se také, že na scénáři už nějakou dobu pilně pracuje. 

Jelikož je celý projekt v brzkých fázích výroby, na další šťavnaté informace si budeme muset nějaký čas počkat.

Na palubě zatím nemáme žádné herce, stejně tak lze těžko odhadnout, kdy přesně se filmové adaptace dočkáme. Až ale dorazí, tak budeme doufat, že nebude původním předlohám dělat ostudu.