V našich končinách ne úplně známá komedie Good Burger z roku 1997, ve které se v hlavních rolích objevila dvojka Kenan Thompson a Kel Mitchell, dostane plnohodnotné pokračování. Herci to před několika dny oznámili během show Jimmyho Fellona. Na výrobě druhého dílu bude pracovat jak studio Nickelodeon Movies, tak i služba Paramount+.

A zdá se, že tvůrci hodlají být opravdu pořádní rychlíci. Natáčet by se totiž mělo začít u někdy během května, přičemž pokud všechno půjde dobře, pokračování by mohlo premiérovat ještě letos.

Původní snímek se zaměřuje na postavy Dextera Reeda (Thompson) a Eda (Mitchell). Dexter si nutně potřebuje někde vydělat peníze, aby mohl zaplatit opravu auta, proto začne pracovat ve fast foodovém Good Burgeru, kde se setká s veselým a krapet střeleným Edem. Dexter se tak snaží nejenom si svou práci udržet, ale také společně s Edem čelit konkurenčnímu fast foodovému řetězci. 

V chystaném pokračování spolu Dexter a Ed opět spojí síly, ovšem tentokrát se budou muset potýkat s řadou nových zaměstnanců. Chudák Dexter se do koloběhu fast foodu vrátí poté, co jeden z jeho vynálezů kompletně selže, což ho následně přivede na mizinu. Dex se ale rozhodně nehodlá jen tak vzdát. Začne totiž pracovat na plánu, který by ho měl opět postavit na nohy. Je tu však jeden velký háček. Onen plán zahrnuje něco, co může vážně ohrozit budoucnost celého řetězce Good Burger. Poté, co pokračování dostalo zelenou, Kenan Thompson se vyjádřil následovně.

,,Nemůžu uvěřit, že už je to něco málo přes 25 let, co se v Good Burger zrodil skvělý zákaznický servis! Být součástí něčeho, co si zamilovalo tolik generací lidí, mě učinilo neskutečně hrdým. A teď, když se začalo pracovat na pokračování a jsem zpátky tam, kde to všechno začalo, je neskutečné! Rád hraji se svým bráchou Kelem a nemůžu se dočkat, až fanouškům ukážeme, co tyto postavy dělaly od chvíle, kdy jsme je viděli naposledy."

Podle dostupných informací bude pokračování hodně hrát na nostalgii, přičemž v něm bude celá řada nejrůznějších odkazů na díl předešlý, tudíž je zřejmé, že snímek ocení především znalci jedničky. 

I přestože původní film rozhodně nebyl žádným komerčním úspěchem, obzvlášť ve Spojených státech se z něho stala kultovka, na níž mnozí filmoví nadšenci nedají dopustit.

O režii filmu se tentokrát postará Phil Traill, který točil epizody pro seriály jako Průměrňákovi (2009), Taková moderní rodinka (2009) a Hodný holky (2018).

Scénář si opět vzalo na starost duo Kevin Kopelow a Heath Seifert, které pracovalo také na prvním díle. V následujících měsících bychom se měli dozvědět, kdy přesně bude pokračování slavné komedie premiérovat.