Možná je to jen můj dojem, ale streamovací platformy se tento rok snaží najít v akčních filmech nový zlatý důl. Byli roky, kdy sem tam potichu vyšlo nějaké béčko s vyhaslou akční hvězdou, kterou bych nejradši poslal do důchodu, aby se on nemusel ztrapňovat a já trápit před monitorem. Nyní se nám každá stremovací služba snaží každé akční béčko prodat tak, jako by se mělo jednat o revoluci v žánru. Vzestup ženských hrdinek, které nahrazují upocené chlápky, taktéž nemusí být náhoda. V posledních týdnech jme tu měli například Gunpowder Milkshake od Netflixu nebo Jolt od Amazonu.

Zdá se, že nadcházející film od Netflixu nazvaný Kate bude sledovat stejnou formuli. Drsná zabijačka Kate (Mary Elizabeth Winstead) se vydá na válečnou stezku proti mužům, kteří jí ublížili. Práci bude mít zkomplikovanou hned několikanásobně. Před akcí ji otrávili a má před sebou jen 24 hodin života (jak originální). Po krku jí nepůjdou jen běžní pěšáci, ale i členové obávané jakuzy. Najde však nečekanou parťačku. Stihne se spřátelit s dcerou své bývalé oběti. Poté už jí nic nebrání, aby krvavé řádění napříč Tokiem mohlo začít.  

Na režisérskou stoličku se posadil Cedric Nicolas-Troyan, tvůrce filmu: Lovec: Zimní válka. Předtím pracoval na vizuálních efektech k filmům Sněhurka a lovec a Kruh. Možná proto film vypadá tak uměle a digitálně. Třeba to však bude ve výsledném snímku vypadat lépe. O příběh se postaral Umair Aleem, scénárista filmu Na vlastní pěst. Jako koordinátor kaskadérů je uveden Jonathan Eusebio. Pracoval na všech třech dílech Johna Wicka, Birds of Prey nebo i Avengers. To mi dodává naději, že akce by nemusela být nejhorší.

Film se objeví na streamovací platformě 10. září.